Traški česnakinė vištiena per 15 minučių: Jamie Oliveris dalijasi greitu 5 ingredientų receptu

Tai geras pasirinkimas lengvai ir sveikai vakarienei.

Britų virtuvės žvaigždės Jamie Oliverio traškiai česnakinei vištienai paruošti tereikia vos penkių ingredientų, o jos paruošimas nuo nulio užtrunka mažiau nei 15 minučių.

Šį puikų receptą, kuriuo Oliveris pasidalijo savo interneto svetainėje, galima neskubant pasigaminti, jei vakarienei norite ko nors paprasto ir nesudėtingo.

"Labai lengva paruošti, tai puikus greitas būdas gauti tikrai skanią, traškią smulkintą vištieną, o aš pridėjau česnakų, kad būtų daugiau skonio.

Vištieną prieš dedant trupinius ir norint, kad jie priliptų, išmaišykite, kad mėsa taptų minkšta ir dar greičiau iškeptų", - pažymėjo jis.

Paruošti reikės:

  • Vištienos krūtinėlės - dviejų 120 g gabalėlių;
     
  • pilno grūdo duonos - dviejų storų riekelių po 75 g;
     
  • česnako - 1 skiltelės;
     
  • citrinos - 1 vnt.
     
  • rukolos - 50 g.

Gaminame:

  1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę įdėkite tarp dviejų didelių pergamento lakštų. Tada jas šiek tiek pamuškite, kad jos būtų plokščios.
  2. Supjaustykite duoną gabaliukais ir sudėkite ją į virtuvinį kombainą, ten pat sudėkite smulkintą česnaką - taip gausite smulkius džiūvėsėlius.
  3. Šiuo mišiniu apibarstykite vištieną, vėl uždenkite popieriumi ir plaktuvu įmuškite trupinius į mėsą.
  4. Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies ir kepkite vištieną po tris minutes iš kiekvienos pusės, kol ji taps traški, auksinė ir visiškai iškeps.
  5. Ant rukolos lapų išspauskite citriną.
  6. Kai vištiena iškeps, supjaustykite ją griežinėliais ir sudėkite į lėkštę su žolelėmis. 

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder