Aš pusryčiams šutinu grikius. 150 gramų grikių šiek tiek nuplaunu sietelyje po čiaupo bėgančia srove. Po to supilu į emaliuotą didesnį dubenį, užpilu kiek vandens ir užvirinu, toliau graibydamas su šaukštu nešvarumų putas nuo paviršiaus, nes sunkiai nusiplauna nuo grikių nešvarumai po vandens srove, todėl į metalinį puodelį su vandeniu nuplaunu nuo šaukšto putas (po to kai atvėsta supilu į tualeto klozetą). Taip ant silpnos ugnies paverdu 2-3 minutes. Po to uždengiu dangčiu ir palieku ant įkaitusios plytelės (ant tos pačios, kur virė) ir neatidengiu jokiu būdu 45 minutes. Tuomet per tą laiką grikiai normaliai išbrinksta ir nukeliu puodą po 45 min., kaip minėjau, atidengiu dangtį ir laukiu 7 minutes, kol šiek tiek pravės. Grikių košė atrodo labai įspūdingai, nes išbrinkdami išvirsta į visą dubens erdvę ir vienas žmogus iš vos 150 grikių pradinėje stadijoje, po valandos ruošos gauna sočius pusryčius ir būni pasistiprinęs visam pusdieniui. Tiesa, vos nepamiršau paminėti, jog į praaušusią grikių košę įpilu šaukštą ekologiško linų sėmenų aliejaus. Skanaus! Beje, geriau grikius brinkyti ant indukcinės ar iš bėdos ant paprastos elektrinės plytelės. Svarbu ir tai, kad virtuvės tuo metu neatšaldyti ir neatidaryti lango.
Mindaugas
Mindaugas,
Visad gerai nuplautus grikius suberiu i verdantį, pasūdytą vandenį. O ne vandeniu užpilu grikius, kaip kad tekste rašoma. Be to, kaiptik sulipimo tikimybė padidėja, jei santykis 1:2 (kruopos:vanduo). Aš verdu santykiu 1:2,5. Tuomet vandens yra daugiau ir kol košė bręsta be ugnies, to vandens nelieka, nes jį kruopos sugeria, bet išlieka birios. To brendimo metu galima įdėti sviesto. Jis ištirpsta. Košė visad gaunasi skani. Štai, vaikų citata: "tėčio išvirti grikiai visad skanesni, nei mamos".
Kaip įdomu
Kaip įdomu,
Jei mėgstate saldžią košę, jokiu būdu nedėkite cukraus!
Xxx
Xxx,
Baisios grikių kruopos ,cigarečių skonio.Nejauciu jokio sveiko maisto juose.
Romas
Romas,
Mėgstu grikius,tad dėkingas už patarimus.
Valgytojas
Valgytojas,
Prieš verdant keletą kartų nuplauti, verdu ne ilgiau 2 min., po to indukcine viryklę palieku ant 1 ne mažiau pusvalandžiui ir gaunasi super
TOP
Nauji
Rašyti komentarą
Aš pusryčiams šutinu grikius. 150 gramų grikių šiek tiek nuplaunu sietelyje po čiaupo bėgančia srove. Po to supilu į emaliuotą didesnį dubenį, užpilu kiek vandens ir užvirinu, toliau graibydamas su šaukštu nešvarumų putas nuo paviršiaus, nes sunkiai nusiplauna nuo grikių nešvarumai po vandens srove, todėl į metalinį puodelį su vandeniu nuplaunu nuo šaukšto putas (po to kai atvėsta supilu į tualeto klozetą). Taip ant silpnos ugnies paverdu 2-3 minutes. Po to uždengiu dangčiu ir palieku ant įkaitusios plytelės (ant tos pačios, kur virė) ir neatidengiu jokiu būdu 45 minutes. Tuomet per tą laiką grikiai normaliai išbrinksta ir nukeliu puodą po 45 min., kaip minėjau, atidengiu dangtį ir laukiu 7 minutes, kol šiek tiek pravės. Grikių košė atrodo labai įspūdingai, nes išbrinkdami išvirsta į visą dubens erdvę ir vienas žmogus iš vos 150 grikių pradinėje stadijoje, po valandos ruošos gauna sočius pusryčius ir būni pasistiprinęs visam pusdieniui. Tiesa, vos nepamiršau paminėti, jog į praaušusią grikių košę įpilu šaukštą ekologiško linų sėmenų aliejaus. Skanaus! Beje, geriau grikius brinkyti ant indukcinės ar iš bėdos ant paprastos elektrinės plytelės. Svarbu ir tai, kad virtuvės tuo metu neatšaldyti ir neatidaryti lango.
Visad gerai nuplautus grikius suberiu i verdantį, pasūdytą vandenį. O ne vandeniu užpilu grikius, kaip kad tekste rašoma. Be to, kaiptik sulipimo tikimybė padidėja, jei santykis 1:2 (kruopos:vanduo). Aš verdu santykiu 1:2,5. Tuomet vandens yra daugiau ir kol košė bręsta be ugnies, to vandens nelieka, nes jį kruopos sugeria, bet išlieka birios. To brendimo metu galima įdėti sviesto. Jis ištirpsta. Košė visad gaunasi skani. Štai, vaikų citata: "tėčio išvirti grikiai visad skanesni, nei mamos".
Jei mėgstate saldžią košę, jokiu būdu nedėkite cukraus!
Baisios grikių kruopos ,cigarečių skonio.Nejauciu jokio sveiko maisto juose.
Mėgstu grikius,tad dėkingas už patarimus.
Prieš verdant keletą kartų nuplauti, verdu ne ilgiau 2 min., po to indukcine viryklę palieku ant 1 ne mažiau pusvalandžiui ir gaunasi super
Dėmesio! Jūs skaitote komentarų skiltį. Komentarus rašo naujienų portalo VE.lt skaitytojai. Nuomonės nėra redaguojamos ar patikrinamos. Skaitytojų diskusijos turinys neatspindi redakcijos nuomonės.