bulviniai kukuliai

Bulvių kukuliai su vištiena ir grybais: gardžios vakarienės receptas

(2)

Paruošimas labai paprastas, o skonis toks puikus. 

Bulvių tešla:

bulvių: 1 kg 

2 kiaušiniai

180 g miltų (6 šaukštai)

druska

Mėsos įdaras:

Reikės:

200 g vištienos faršo

1 svogūnas

druskos (pagal skonį)

pipirų (pagal skonį)

aliejaus (kepimui)

Kepti grybai (kukuliams):

300 g grybų

1 svogūnas

druskos (pagal skonį)

aliejaus (kepimui)

Paruoškite bulvių tešlą:

Bulves nulupkite, supjaustykite ir išvirkite, kol suminkštės.

Būtinai nusausinkite visą vandenį ir sutrinkite (nedėdami sviesto ir pieno).

Gausite 800 g paruoštos bulvių košės, palikite ją atvėsti.

Atvėsusią bulvių košę perkelkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir druską. Išmaišykite. Tešla kukuliams paruošta.

Paruoškime mėsos įdarą:

Vištienos faršą su svogūnais apkepkite aliejuje. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Paruoškite grybus:

Svogūną ir grybus apkepkite augaliniame aliejuje, pagal skonį įberkite druskos.

Suformuokite kukulius:

Paimkite nedidelį gabalėlį tešlos, pabarstykite stalą miltais ir suformuokite dešrelę. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius.

Iškočiokite tešlos gabalėlį ir sudėkite į jį mėsos įdarą. Suspauskite tešlos galus, suformuokite rutuliuką ir jį suplokite.

Kululius dėkite ant miltais pabarstytos lentos.

Virkite kukulius verdančiame pasūdytame vandenyje.

Išvirę palaukite 2-3 minutes ir perkelkite į lėkštę.

Patiekite kukulius su keptais grybais.

Skanaus!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder