Bulvių tešla:
bulvių: 1 kg
2 kiaušiniai
180 g miltų (6 šaukštai)
druska
Mėsos įdaras:
Reikės:
200 g vištienos faršo
1 svogūnas
druskos (pagal skonį)
pipirų (pagal skonį)
aliejaus (kepimui)
Kepti grybai (kukuliams):
300 g grybų
1 svogūnas
druskos (pagal skonį)
aliejaus (kepimui)
Paruoškite bulvių tešlą:
Bulves nulupkite, supjaustykite ir išvirkite, kol suminkštės.
Būtinai nusausinkite visą vandenį ir sutrinkite (nedėdami sviesto ir pieno).
Gausite 800 g paruoštos bulvių košės, palikite ją atvėsti.
Atvėsusią bulvių košę perkelkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir druską. Išmaišykite. Tešla kukuliams paruošta.
Paruoškime mėsos įdarą:
Vištienos faršą su svogūnais apkepkite aliejuje. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Paruoškite grybus:
Svogūną ir grybus apkepkite augaliniame aliejuje, pagal skonį įberkite druskos.
Suformuokite kukulius:
Paimkite nedidelį gabalėlį tešlos, pabarstykite stalą miltais ir suformuokite dešrelę. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius.
Iškočiokite tešlos gabalėlį ir sudėkite į jį mėsos įdarą. Suspauskite tešlos galus, suformuokite rutuliuką ir jį suplokite.
Kululius dėkite ant miltais pabarstytos lentos.
Virkite kukulius verdančiame pasūdytame vandenyje.
Išvirę palaukite 2-3 minutes ir perkelkite į lėkštę.
Patiekite kukulius su keptais grybais.
Skanaus!
Rašyti komentarą