Vytaro Radzevičiaus bulvienė su voveraitėmis: dalijasi autentišku tobulo skonio receptu

Ilgesni vasaros vakarai – tai daugiau laiko įvairiems nuotykiams, naujoms idėjoms ir, žinoma, skaniam maistui.

Radzevičių šeimos susibūrimuose netrūksta ir pačių šeimos narių paruoštų valgių, kuriuos galite išbandyti ir jūs. Žinoma, šeimos susibūrimuose netrūksta ir skanaus maisto. Kaip pasakoja Vytaras, gamina visi, mat kiekvienas turi savo talentą ir leidžia jam atsiskleisti.

„Nors svarbiausia yra laikas drauge, bet kiekvienas šeimos vakarienių metu turi savo vaidmenį. Žmona Laisvė daro salotas, Augustė – desertus, Vincentas – mėsainius, o aš mėgstu ką nors ant žarijų vartalioti. Sudedam krūvon ir gaunasi toks suneštinis šeimos stalas", – akcentuoja pašnekovas.

Skonio improvizacijų Radzevičių šeimos bendrų vakarienių metu netrūksta net ir visiems jos nariams pasidalijus atsakomybėmis. Pasak Vytaro, ant stalo patiekiamo maisto įvairovę užtikrina ingredientų sezoniškumas.

„Pavyzdžiui, kai yra šviežių smidrų, juos būtinai griliname kepsninėje apvyniojus šonine, o iškart iškepus apibarstome parmezano sūriu. Miškuose pradėjus dygti voveraitėms, mes jas gaminame su šviežiomis bulvėmis – kadangi šiemet voveraičių labai daug, mūsų šeimos pamėgtą bulvienės receptą galėsite išbandyti ir patys", – receptu dalijasi šefas.

Beje, Vytaro rekomenduojamą bulvienę galima gaminti naudojant ir kitus grybus, tačiau įsitikinkite, kad juos ruošiate teisingai.

Bulvienė su šviežiomis voveraitėmis (5-6 porcijos)

Jums reikės:

1 kg šviežių bulvių, 700 g šviežių voveraičių (gali būti ir daugiau, jeigu neturite – naudokite pievagrybius), 3 vidutinio dydžio morkų, 1 didelio svogūno, 100 g rūkytų lašinių (galite naudoti ir sviestą), 1-2 stiklinių pieno, druskos ir pipirų pagal skonį, ryšelio šviežių krapų.

Paruošimo eiga:

bulves nuplaukite, didesnes – supjaustykite ir sudėkite į puodą su vandeniu. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą kartu su bulvėmis.

Lašinius ir svogūną smulkiai supjaustykite ir paspirginkite keptuvėje (jeigu nenaudojate lašinių, pakepinkite svogūno gabalėlius svieste).

Kai svogūnai suminkštėja, sudėkite ir troškinkite voveraites atviroje, dangčiu neuždengtoje keptuvėje tol, kol voveraitės paleis sultis ir nugaruos maždaug pusė susidariusio skysčio.

Išvirusias bulves nukoškite puode palikdami apie ketvirtadalį skysčio.

Vėl užkaiskite puodą, supilkite pieną, kad apsemtų bulves, sudėkite kepintą svogūną, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

Kai užvirs, apibarstykite smulkintais krapais ir patiekite į stalą.

Skanaus!

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder