Virtuvės gudrybės: traškus ir skanūs svogūnai - patyrusios šeimininkės deda šį 1 ingredientą

Traškius keptus svogūnus skaniai pagamins kiekvienas.

Svogūnai yra vienas iš dažniausiai naudojamų maisto produktų kiekvienoje virtuvėje. Jų dedama į salotas, troškinius, mėsą ir, žinoma, jie nepakeičiami gaminant sriubą.

Retai kada be svogūnų apsieinama kepant mišrainę, todėl daugelis šeimininkių susimąsto, kaip jų nesudeginti. Turbūt sutiksite, kad tikriausiai ir jums taip yra nutikę: atsukite 5 minutėms, o svogūnas jau virto mažomis žarijomis.

Atsižvelgiant į tai, dažniausiai sunkumų gaminant svogūnus kyla juos kepant. Daugelis šeimininkių, norėdamos gerai apkepti svogūnus, kad jie būtų traškūs ir auksiniai, bet svogūnai sudega. Tačiau to galima išvengti.

Patyrusios šeimininkės siūlo į svogūnų keptuvę įberti geriamosios sodos.

Kada ir kiek geriamosios sodos dėti

Norint skaniai iškepti svogūnus, nereikia iš karto į juos dėti sodos. Kepkite juos įkaitintame aliejuje, kol jie taps auksinės spalvos. Po to galite įberti sodos. Tai reikėtų daryti po trečdalį arbatinio šaukštelio 300 g žalių svogūnų.

Atkreipkite dėmesį, kad geriamoji soda nesutrukdys jums iškepti skanių svogūnų, bet padarys juos beveik tobulus. Kulinarai pabrėžia, kad soda pagreitins svogūnų karamelizavimą ir sustiprins jų skonį.

Priedas: kodėl kepant mėsą reikia dėti valgomosios sodos?

Kepimo soda yra puikus pagalbininkas, jei reikia kepti kietą mėsą. Ji padės suminkštinti jos skaidulas, o produktas išliks sultingas.

Ši paslaptis puikiai tinka kepant jautieną, kuri garsėja savo kietumu.

Jei reikia iškepti kietą mėsą, užtepkite ant jos šiek tiek valgomosios sodos ir palikite ją šaldytuve 15-20 minučių. Nepamirškite prieš kepdami mėsą nuplauti po tekančiu vandeniu. Labai kietą mėsą galite laikyti šaldytuve apie dvi valandas.

Beje: šeimininkės taip pat pataria žiupsnelį valgomosios sodos įberti verdant jautienos ar kiaulienos kepenėles.

Ji padeda padaryti jas minkštesnes ir pašalina produkto kartumą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder