Virtuvės gudrybės: traškus ir skanūs svogūnai - patyrusios šeimininkės deda šį 1 ingredientą
Svogūnai yra vienas iš dažniausiai naudojamų maisto produktų kiekvienoje virtuvėje. Jų dedama į salotas, troškinius, mėsą ir, žinoma, jie nepakeičiami gaminant sriubą.
Retai kada be svogūnų apsieinama kepant mišrainę, todėl daugelis šeimininkių susimąsto, kaip jų nesudeginti. Turbūt sutiksite, kad tikriausiai ir jums taip yra nutikę: atsukite 5 minutėms, o svogūnas jau virto mažomis žarijomis.
Atsižvelgiant į tai, dažniausiai sunkumų gaminant svogūnus kyla juos kepant. Daugelis šeimininkių, norėdamos gerai apkepti svogūnus, kad jie būtų traškūs ir auksiniai, bet svogūnai sudega. Tačiau to galima išvengti.
Patyrusios šeimininkės siūlo į svogūnų keptuvę įberti geriamosios sodos.
Kada ir kiek geriamosios sodos dėti
Norint skaniai iškepti svogūnus, nereikia iš karto į juos dėti sodos. Kepkite juos įkaitintame aliejuje, kol jie taps auksinės spalvos. Po to galite įberti sodos. Tai reikėtų daryti po trečdalį arbatinio šaukštelio 300 g žalių svogūnų.
Atkreipkite dėmesį, kad geriamoji soda nesutrukdys jums iškepti skanių svogūnų, bet padarys juos beveik tobulus. Kulinarai pabrėžia, kad soda pagreitins svogūnų karamelizavimą ir sustiprins jų skonį.
Priedas: kodėl kepant mėsą reikia dėti valgomosios sodos?
Kepimo soda yra puikus pagalbininkas, jei reikia kepti kietą mėsą. Ji padės suminkštinti jos skaidulas, o produktas išliks sultingas.
Ši paslaptis puikiai tinka kepant jautieną, kuri garsėja savo kietumu.
Jei reikia iškepti kietą mėsą, užtepkite ant jos šiek tiek valgomosios sodos ir palikite ją šaldytuve 15-20 minučių. Nepamirškite prieš kepdami mėsą nuplauti po tekančiu vandeniu. Labai kietą mėsą galite laikyti šaldytuve apie dvi valandas.
Beje: šeimininkės taip pat pataria žiupsnelį valgomosios sodos įberti verdant jautienos ar kiaulienos kepenėles.
Ji padeda padaryti jas minkštesnes ir pašalina produkto kartumą.
Rašyti komentarą