Velykų stalo puošmena

Per Velykas ant šventinio stalo karaliauja jo didenybė Kiaušinis. Jis ne tik simbolizuoja sėkmę ir sveikatą, bet ir atskleidžia mūsų kulinarinę išmonę...

Kiaušinių užpiltinė

Marinuoti kiaušiniai

Jums reikės: 10 kietai virtų kiaušinių, marinatui - gabaliuko imbiero šaknies, 10 vnt. gvazdikėlių, 20 pipirų žirnelių, 6 skiltelių česnako, 2 šaukštelių druskos, pusės stiklinės vandens, 1 stiklinės 9 proc. acto, krapų, petražolių, lauro lapo.

1. Kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu, užkaiskite; kai užvirs, nuimkite nuo ugnies. Uždenkite puodą dangčiu, užklokite rankšluosčiu ir palikite 15-ai minučių pastovėti.

2. Emaliuotame inde pasiruoškite marinatą: sumaišykite actą, vandenį, druską, sudėkite imbierą, gvazdikėlius, pipirus, lauro lapą, užkaiskite, kai užvirs - uždenkite ir virkite 5-7 min. Tuomet užpilkite šalto vandens ir kiaušinius nulupkite (iš pradžių lengvai suspauskite pirštais, kad susitraiškytų lukštas - tuomet lupkite).

3. Kiaušinius sudėkite į karštą marinatą; kai atvės, perpilkite į stiklinį indą, gerai uždenkite, dėkite į šaldytuvą mažiausiai vienai parai, daugiausiai - penkioms.

AR ŽINOTE, KAD...

* Lietuvininkai kiaušinių nemargino. Šiame krašte juos dažydavo viena spalva, skutinėdavo, puošdavo vašku. Kiaušinius vadino velykiais, velykaičiais.

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder