Valentino dienos tortas: gražus desertas romantiška proga
Žinoma, galite užsisakyti paruoštą desertą, tačiau rankų darbo desertas geriau išreikš jūsų jausmus.
Arba tai gali būti staigmena, arba jūs abu galite ją iškepti kartu.
Raudonas aksominis Valentino dienos tortas
Tešlai:
Kvietiniai miltai - 350 gr.
Cukrus - 300 gr.
Kakavos milteliai - 1 valgomasis šaukštas.
Žiupsnelis druskos.
Soda - 1 šaukštelis.
Raugas - 2 šaukšteliai.
Kiaušiniai - 3 vnt.
Augalinis aliejus - 300 ml.
35% grietinėlės - 150 ml.
Grietinė 20% - 150g.
Raudoni maisto dažai - 2 arbatiniai šaukšteliai.
Kremui:
Dvigubos grietinėlės (ne mažiau kaip 33 %) - 500 g.
Cukraus milteliai - 100 gr.
Sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, druską, sodą ir kepimo miltelius.
Sudėkite kiaušinius ir sviestą ir išmaišykite.
Pabaigoje į tešlą įmaišykite dažiklį, grietinę ir grietinėlę ir išminkykite maišytuvu.
Uždenkite tortinę maistine plėvele ir palikite 20 minučių.
Torto formą ištepkite sviestu ir išklokite pergamentiniu popieriumi.
Tešlos užteks trims 16 cm skersmens arba dviem 18 cm skersmens pyrago rutuliukams.
Pyragą kepkite 20 minučių 180° temperatūroje. Atvėsinkite pyragą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir atvėsinkite šaldytuve.
Kad pyragaičiai būtų tolygiai apskrudę, galite juos supjaustyti pjaustymo žiedu.
Iš šaldytuvo ištrauktą šaltą grietinėlę išplakite mikseriu ir palaipsniui įmaišykite kepimo miltelius, didindami mikserio greitį.
Grietinėlę plakite 5-6 minutes. Kremu patepkite torto plutą ir aptepkite torto šonus.
Valentino dienos tortas su grietinėlės sūriu ir bananais
Valentino dienos pyrago receptas / nuotrauka ua.depositphotos.com
Biskvitui:
Kiaušiniai - 6 vnt.
Cukrus - 180 gr.
Miltai - 200 gr.
Sviestas - 50 gr.
Kremui:
Sviestas - 100 gr.
Kreminis sūris - 300 gr.
Cukraus milteliai - 90 gr.
Bananai - 200 gr.
Dekoravimui:
Sviestas - 150 g.
Baltasis šokoladas - 300 gr.
Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius.
Kiaušinių baltymus su trečdaliu cukraus plakite iki putų.
Išplakite likusį cukrų su kiaušinių baltymais. Sumaišykite abi mases.
Miltus persijokite į dubenį su kiaušiniais ir mentele švelniai išminkykite tešlą. Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite.
Sudėkite šiltą sviestą į tešlą. Riebalais patepkite kepimo indą. Pyragą kepkite 30-40 minučių 180º temperatūroje.
Kremui šaltą kreminį sūrį ir lydytą sviestą sumaišykite su cukraus pudra.
Grietinėlę 15 minučių plakite mikseriu.
Supjaustykite pyragą į 3 dalis.
Kiekvieną tortą aptepkite kremu ir išdėliokite bananų griežinėlius.
Tada pagaminkite ganache.
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
Rašyti komentarą