Vakarėlis namuose pagal Kotryną Starkienę: atskleidė patiekalus, kuriais svečius nustebinsite vos per valandą

Tikriausiai visi yra susidūrę su atveju, kai pradėję galvoti, kokį restoraną pasirinkti draugų susitikimui, galiausiai iš didžiulės jų galybės nebepajėgia išsirinkti nė vieno.

Viename per garsiai groja muzika, kitame – graži aplinka, bet ne toks gardus maistas, o štai trečiame, žiūrėk, paliksi pusę atlyginimo…

Kotryna Starkienė šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ priminė apie namų žavesį – būtent čia, pasitelkus jos receptus, sukursite geriausią vakarėlį. O svarbiausia, kad gardžius patiekalus paruošite itin greitai!

Vienam iš tokių vakarėlių visus laidos žiūrovus ji šį šeštadienį pakvietė ir pati – žinoma moteris atskleidė, kas svarbiausia gerai draugų vakarienei.

„Viskas, ko reikia, yra skanus maistas, gera kompanija ir taurės gaivinančio gėrimo! Šį šeštadienį gaminsime jautienos tartarą su traškiomis bulvytėmis ir šokoladinį pyragaitį su apelsinų grietinėle. Ir visa tai – vos per valandą!“ – dar vieną kulinarinę savo paslaptį atskleidė K. Starkienė.

Kaip pasigaminti tartarą, pamatyti galite laidoje, o deserto receptu K. Starkienė skuba pasidalini jau dabar.

Šokoladiniams pyragaičiams reikės:

150 g juodojo šokolado;

120 g sviesto;

2 kiaušinių;

2 kiaušinių trynių;

80 g. cukraus;

šaukšto miltų;

šlakelio konjako.

Gaminimo eiga:

Sviestą su šokoladu ištirpinkite puode. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Į ją supilkite šiek tiek atvėsusį šokolado ir sviesto mišinį bei viską gerai išmaišykite.

Supilkite konjaką ir persijotus miltus. Atsargiai viską išmaišykite. Keksiukų formeles gausiai ištepkite sviestu ir supilkite tešlą, paliekant šiek tiek vietos. Kepkite orkaitėje 190 C temperatūroje apie 10-12 minučių.

Iškepusius pyragaičius išimkite iš orkaitės ir ant keksiukų formos viršaus uždėkite medinę lentelę, kuri pilnai uždengtų visus pyragaičius.

Atsargiai apverskite formą, kad pyragaičiai atsidurtų ant lentelės. Beliks atsargiai perkelti pyragaitį ant lėkštės, šalia įdėti šaukštą apelsininės grietinėlės ir papuošti kakava.

Apelsininei grietinei reikės:

puodelio šaltos grietinės;

šaukšto ar dviejų cukraus pudros;

apelsino.

Gaminimo eiga:

Šaltą grietinę gerai išplakite su cukraus pudra bei apelsino sultimis.

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder