Užšaldyti arba konservuoti obuolius: neįprasti konservai žiemai
(2)Kaip užšaldyti obuolius su cukrumi žiemai
Obuolių uogienė - greitas receptas
obuoliai - 700 g;
cukraus - 400 g;
vandens - 150 ml.
Obuolius nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, išimkite sėklas, nupjaukite žievelę ir kotelius.
Supjaustykite obuolius griežinėliais ir sudėkite į puodą storu dugnu.
Supilkite vandenį ir įberkite 200 g cukraus.
Nuolat maišydami užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių.
Suberkite likusį cukrų ir maišydami virkite dar 60 minučių.
Išplaukite konservavimo stiklainius karštu vandeniu su soda, tada juos kartu su dangteliais nuplikykite verdančiu vandeniu.
Sudėkite obuolių uogienę į stiklainius ir uždarykite.
Obuolių sultys
obuoliai - 1 kg;
cukraus - 1 kg.
Nuplaukite obuolius, pašalinkite šerdį ir kotelį, supjaustykite plonais griežinėliais.
Pasverkite obuolius ir užpilkite juos cukrumi tiek, kiek sveria obuoliai.
Palikite vaisius cukruje 12 valandų, kad išsiskirtų sultys.
Dėkite keptuvę su obuoliais ant ugnies ir maišydami kaitinkite mišinį.
Užvirinkite ir virkite 5 minutes.
Palikite uogienę visiškai atvėsti, tada vėl uždėkite ant ugnies ir virkite dar 5 minutes.
Pakartokite trečią kartą.
Po to uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Obuoliai - žiemos receptas stiklainyje
obuoliai - 2 kg;
vandens - 2,5 litro;
cukraus - 130 g;
druskos - 20 g.
Sumaišykite vandenį, druską ir cukrų puode, pastatykite ant ugnies ir užvirkite sirupą.
Kruopščiai nuplaukite obuolius ir sudėkite juos į stiklainius.
Supilkite sirupą ant obuolių ir sandariai uždarykite stiklainį kaproniniu dangteliu.
Patarimas: iš pradžių sirupo reikės papildyti, nes obuoliai jo daug sugers.
Kaip užšaldyti obuolius su cukrumi žiemai
obuoliai - 1 kg;
cukraus - 3 šaukštai.
Obuolius nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos popieriumi arba folija.
Viršų apibarstykite cukrumi ir dėkite į šaldiklį, kol užšals.
Tada išimkite obuolius, sudėkite juos į maišelį ir įdėkite atgal į šaldiklį.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- 4 patarimai, kaip marinuoti agurkus, kad jie būtų itin traškūs
- Rauginimui – ne tik agurkai: patarimai, kaip raugti daržoves
- Išmokite iškepti itališką duoną kamado tipo kepsninėje
- Krevečių-avokado užkandis, kurį lengvai paruošite kamado tipo kepsninėje
- Ieškote alternatyvos kavai? Išbandykite matcha latte!
- Kepti, nuostabaus skonio ricotta makaronai
- Šis užpilas – galinga kūno valymo ir atnaujinimo priemonė!
Rašyti komentarą