Trys rankų darbo, nebrangių dovanų idėjos: pradžiugins smaližių, kino ir aromatingų gėrimų mėgėjus

Jei yra Kalėdų dovana, kuria džiaugiasi tiek maži, tiek dideli, tai – parodytas dėmesys ir skirtas laikas. Todėl namuose paruoštos, jaukios valgomos dovanos tikrai sužavės artimuosius ir draugus. Elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ dalijasi trijų dovanų idėjomis, kurios nekainuos daug, tačiau tikrai pamalonins jų gavėjus švenčių proga.

Šokoladinio pyrago braunio (brownie) mišinys stiklainyje smaližiui

Šią saldžią dovaną pagaminsite paprastai, greitai ir ją tikrai įvertins smaližius, mėgstanti naminius kepinius. Šokoladiniam pyragui skirtą paruoštuką dovanos gavėjui tereiks papildyti sviestu, kiaušiniais ir nekantriai sulaukti, kol braunis iškeps.

1 pyrago stiklainiui reikės:

  • 150 g kvietinių miltų
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • 0,5 a. š. druskos
  • 25 g kakavos
  • 83 g rudojo cukraus
  • 135 g baltojo cukraus
  • 100 g juodo šokolado
  • 100 lazdynų riešutų

Įpakavimui: 1 litro talpos stiklainio, etiketės su recepto gaminimo eigos aprašymu, virvelės.

Kaip gaminti?

Sumaišykite miltus kartu su kepimo milteliais ir druska. Šokoladą ir lazdyno riešutus susmulkinkite gabalėliais. Berkite ingredientus į stiklainį šia tvarka: pusė kiekio miltų mišinio – kakava – likusi dalis miltų mišinio – rudasis cukrus – baltasis cukrus – šokoladas – riešutai.

Atsispausdinkite lapelį su pyrago gaminimo eiga ir virvele pririškite prie stiklainio.

Receptas aprašytas vienai dovanai, tačiau padidinę kai kurių produktų kiekį, galėsite pagaminti net 6 dovanas. Šešiems 1 litro talpos stiklainiams paruošti reikės: 900 g miltų, 3 a. š. kepimo miltelių, 3 a. š. druskos, 150 g kakavos, 498 g rudojo cukraus, 810 g baltojo cukraus, 600 g (6 plytelių) juodojo šokolado, 600 g lazdyno riešutų.

Etiketę galėsite atsispausdinti į paiešką suvedę: bit.ly/dovana_brownie

Spragintų kukurūzų ir jų prieskonių rinkinys kino gerbėjui

Net neabejojame, kad savo šeimos ar draugų tarpe turite kinomanų, žiemos vakarus mėgstančius leisti prie ekrano. Artėjančių švenčių proga paruoškite spragintų kukurūzų ir skirtingų prieskonių mišinių rinkinį. Kaip supakuoti spragintus kukurūzus ir prieskonių mišinius, lems jūsų fantazija.

Dovanos gavėjui tereiks pasigaminti spragintų kukurūzų keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje, tuomet apipilti juos šaukštu lydyto sviesto ir apibarsčius pasirinktu prieskonių mišiniu viską gerai išmaišyti.

Reikės:

  • 400 g spraginimui skirtų, natūralaus skonio kukurūzų (4 porcijoms)

Prieskonių mišinių kombinacijoms:

  • Aštraus sūrio skonio prieskonių mišiniui - čili pipirų miltelių, česnako miltelių, tarkuoto čederio sūrio
  • Itališkų prieskonių mišiniui - picoms skirtų žalumynų, česnako miltelių, tarkuoto parmezano
  • Cinamono skonio prieskonių mišiniui - malto cinamono, cukraus
  • Imbierinių sausainių skonio prieskonių mišiniui - cukraus, cinamono, malto imbiero, maltų gvazdikėlių

Įpakavimui – didesnio indelio kukurūzams ir mažesnių indelių prieskonių mišiniams, kitų norimų dekoracijų.

Kaip gaminti?

Kukurūzus spragėsiams suberkite į pasirinktą indelį ar maišelį, užriškite. Pasigaminkite keturis skirtingo skonio prieskonių mišinius – lygiomis dalimis, po 1-2 šaukštelius ar pagal skonį, sumaišykite kiekvieno mišinio ingredientus. Prieskonių mišinius suberkite į atskirus indelius, sandariai uždarykite. Turėkite omenyje, kad prieskonių mišinius su čederio ir parmezano sūriais derėtų laikyti šaldytuve. 

Ant indelių galite užrašyti prieskonių mišinių pavadinimus, pridėti etiketę su sveikinimu.

Kalėdinės arbatos ir kavos mišiniai mėgstančiam šilumą

Žiemos pasivaikščiojimai ir jaukūs pasisėdėjimai neįsivaizduojami be kvapnios arbatos ar gardžios kavos puodelio. Dovanoti šiuos šildančius gėrimus – jau klasika, tačiau kur kas vertingiau arbatą ar kavą patiems pagerinti įvairiais pagardais, sudėlioti į gražius indelius ir papuošti rankų darbo etiketėmis su šiltais linkėjimais.

Reikės (kiekvieno arbatos ir kavos mišinio užteks 8 puodeliams):

  • Žiemos skonių arbatos mišiniui: ½ stiklinės juodos arbatos lapelių, 2 v. š. smulkintų migdolų, 2 v. š. gvazdikėlių, 1 apelsino žievelės (džiovintos), 8 cinamono lazdelių
  • Šokoladinės pipirmėčių arbatos mišiniui: ½ stiklinės birios pipirmėčių arbatos, ¼ stiklinės kakavos miltelių
  • Vanilinės rožių arbatos mišiniui: ½ stiklinės juodos arbatos lapelių, 2 v. š. smulkintų migdolų, 2 v. š. gvazdikėlių, 1 apelsino žievelės (džiovintos), 8 cinamono lazdelių
  • Kalėdinės prieskoninės kavos mišiniui: 1 stiklinė maltos kavos, 2 v. š. cukraus, 1 v. š. malto cinamono, 3 a. š. malto kardamono, ½ a. š. maltų migdolų, ¼ a. š. maltų gvazdikėlių, ¼ a. š. maltų juodųjų pipirų.

Įpakavimui: keturių norimo stiliaus indelių, etikečių ar lipdukų, pasirinktų dekoracijų.

Kaip gaminti? Sumaišykite kiekvieno mišinio ingredientus ir suberkite juos į atskirus, pasirinktus indelius. Galite atsispausdinti etikečių su arbatos ir kavos mišinių pavadinimais ir norimais linkėjimais dovanos gavėjui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder