Trys populiariausi serbentų uogienės receptai šią vasarą

(2)

Serbentų sezonas įsibėgėja, spalvingos, kvapnios uogos vilioja savo skonių įvairove ir vitaminų gausa. Pasimėgavę vasaros dovanų skoniu, galite drąsiai pereiti prie jų konservavimo. Juk kiekviena šeimininkė žino, kokia naudinga ir skani yra serbentų uogienė žiemą. Parinkome jums keletą paprastų ir kartu populiarių serbentų uogienės receptų, kurių dar nesate gaminę.

Serbentai su apelsinais

Jums reikės: 

Juodųjų serbentų - 6 puodeliai;

raudonųjų serbentų - 2 puodeliai;

aviečių - 2 puodeliai;

apelsino - 2 vnt;

cukraus - 13 puodelių.

Paruošimas: 

Paruoškite uogas - jas reikia gerai nuskinti ir nuplauti po čiaupu šaltu vandeniu. Gerai nuplautus apelsinus reikia supjaustyti griežinėliais su žievele.

Tada visas uogas su apelsinais reikia sudėti į uogienei virti skirtą indą. Naudokite trintuvą, geriausia panardinamąjį, taip pat tinka ir mėsmalė su smulkiausios frakcijos priedu.

Sumaišykite uogienę su cukrumi ir sumažinę ugnį iki minimumo leiskite uogienei užvirti. Nepamirškite uogienę dažnai maišyti mediniu šaukštu.

Praėjus 5-7 minutėms nuo užvirimo, vitamininį skanėstą paskirstykite į jau paruoštus stiklainius, kuriuos prieš tai sterilizavote, ir užsukite. Apvertę stiklainius, uždenkite juos šiltu apklotu. Atvėsusius stiklainius laikykite vėsioje vietoje.

Serbentai ir vyšnios

Jums reikės:

Reikės: serbentų (juodųjų, raudonųjų arba baltųjų) - 500 g;

vyšnių - 500 g;

cukraus - 1 kg.

Paruošimas:

Sumaišykite su serbentais ir cukrumi. Uogas susmulkinkite trintuvu. Paruoštą tyrę užvirinkite ant silpnos ugnies. Virti uogienę reikėtų apie 10-15 minučių.

Tada išpilstykite uogienę į paruoštus sterilizuotus stiklainius ir užsukite sterilizuotais dangteliais. Siųskite stiklainius su uogiene po antklode dugnu į viršų.

Serbentai su mėtomis

Jums reikės: 

Reikės: serbentų - 1,5 kg;

cukraus - 750 g;

Šviežių mėtų - 7-8 didelių lapelių.

Paruošimas:

Nuluptus serbentus kruopščiai nuplaukite po spaudžiančiu vandeniu. Mėtas taip pat kruopščiai nuplaukite. Sudėkite serbentus į puodą ir sumaišykite su cukrumi.

Džiovintų mėtų lapelius smulkiai suplėšykite ir suberkite į serbentus. Palikite serbentus 6 valandoms, kad išsiskirtų sultys.

Tada uogas reikia išvirti ir ant silpnos ugnies virti 30 minučių. Nepamirškite, kad ugnis turi būti labai maža, kad uogienė nesudegtų, taip pat nepamirškite uogienės maišyti mediniu arba silikoniniu šaukštu.

Tada uogienę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite tais pačiais dangteliais. Siųskite stiklainius su uogiene po antklode dugnu į viršų.

Parngta pagal užsienio spaudą. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder