Tokio apversto obuolių pyrago dar nebūsite ragavę: prireiks vos keturių ingredientų (receptas)
Socialiniuose tinkluose prieš kurį laiką išpopuliarėjo išties paprastas ir greitai pagaminamas apverstas obuolių pyragas vos iš keturių ingredientų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad obuoliai – ne tik skirtingiems desertams tinkantis, bet ir sveikatai ypač naudingas vaisius, kurį patariama įvairiais pavidalais skanauti ir vasarą. Tuo tarpu „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja, kad skirtingų rūšių bei veislių obuolių prekybos vietose galima įsigyti ištisus metus.
Užkandžiams siūlo dažniau rinktis obuolius
Kaip teigia sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, obuoliai vieni dažniausiai mūsų kraštuose skanaujamų vaisių, kurie vasaros metu gali padėti ne tik numalšinti alkį bei atsigaivinti, bet ir palaikyti pakankamą skysčių balansą.
„Obuoliuose yra 80 proc. vandens ir apie 20 proc. sausųjų medžiagų, tarp kurių: 2–4 gramai skaidulinių medžiagų, 13 gramų angliavandenių, o iš jų 7–8 gramai atitenka fruktozei (vaisių cukrui). Obuoliai taip pat yra vitamino C bei antioksidantų, kurie lėtina organizmo senėjimo procesus, šaltinis. Šiuose vaisiuose yra ir nemažas kalio kiekis, – obuolių nauda sveikatai atskleidžia E. Gavelienė, pabrėždama, kad tinkamiausias metas užkandžiauti šiais vaisiais yra pirma dienos pusė. – Skanauti obuolius tikrai galima nors ir kasdien, o vaikams juos pravartu supjaustyti mažesniais gabalėliais, įdėti į užkandžių dėžutes ar pasiūlyti priešpiečiams.“
Be to, galima eksperimentuoti su skirtingų veislių, spalvų ar rūšių obuoliais ir valgyti juos žalius, keptus, džiovintus, gerti sulčių pavidalu. „Vis dėlto, vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms, turintiems dantų ar virškinimo problemų, taip pat varginamiems pilvo pūtimo, obuolius patartina valgyti be žievelės. Naudingų medžiagų išliks užtektinai, bet bus išvengiama nepatogumo pilve“, – pataria gydytoja dietologė E. Gavelienė.
Šviežių obuolių galima įsigyti ištisus metus
Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva sako, kad lietuviškų obuolių, priklausomai nuo derlingumo, galima įsigyti beveik ištisus metus. Tai – vienas populiariausių vaisių, kuriuos pirkėjai renkasi ne tik dėl prieinamos kainos, bet ir dėl galimybės virtuoziškai panaudoti juos maisto gaminime.
„Obuolius galima dėti į salotas, jais skaninti pusryčių košes arba blynelius, kepti kartu su antiena ir vištiena, iš jų gaminti pačius įvairiausius pyragus bei kitus desertus. Pagal savo poreikius ir tai, ką ruošiasi gaminti, pirkėjai gali išbandyti skirtingų rūšių obuolius: nuo saldžių, minkštų, iki sultingų ir traškių arba su rūgštele veislių. Pyragams ir desertams taip pat tiks įvairių veislių obuoliai, o jų skonio išryškinimui patariu pasitelkti ir žiupsnelį cinamono. Šio prieskonio ir obuolių duetas – niekada nenuvils“, – sako O. Suchočeva.
Renkantis obuolius ekspertė pataria neimti tų, kurie turi minkštų dėmių ir ryškių pažeidimų: „Geriau rinktis kietesnius vaisius, su nepažeista odele. Obuolius laikykite kambario temperatūroje, vėsioje ir tamsioje vietoje. Tiesa, šiuos vaisius galima laikyti ir šaldytuve, šviežioms daržovėms bei vaisiams skirtame skyriuje, tačiau tam, kad obuolių skonis ir aromatas geriau atsiskleistų, prieš valgymą patariu obuolius išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje.“
Norintiems sutaupyti „Rimi“ komercijos operacijų vadovė O. Suchočeva siūlo atkreipti dėmesį ir į akcijas bei asmeninius lojalumo programos pasiūlymus: „Vaisių galima įsigyti pigiau, naudojantis „Mano Rimi“ programa, asmeniniais pasiūlymais, kaupimu nuo išleistos sumos arba papildomomis nuolaidomis. Visus sutaupyti padedančius „Rimi“ pasiūlymus galima rasti keliose vietose: prisijungus prie savo paskyros adresu www.rimi.lt, taip pat programėlėje telefone arba „Mano Rimi“ kortelių terminale parduotuvėse.“
Kviečiame gardžiais kepinių aromatais pripildyti namus ir pasigaminti greitai paruošiamą, nebrangų ir gardų apverstą obuolių pyragą.
RECEPTAS
Apverstas obuolių pyragas
Pyragui reikės:
400 g greitai užšaldytos sluoksniuotos tešlos „Rimi“;
2 vnt. obuolių;
8 šaukštelių medaus;
Malto cinamono;
Ledų.
Gaminimo eiga:
- Ištepkite kepimo popierių arbatiniu šaukšteliu medaus. Uždėkite obuolių skilteles, užtepkite ant jų medų ir pabarstykite cinamonu.
- Apdenkite obuolių skilteles sluoksniuota tešla ir aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Kepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje 20 minučių.
- Patiekite pyragą su mėgstamo skonio ledais.
Skanaus!
Rašyti komentarą