Kasmet ši šventė primena, kad pradėti dalintis gerumu galime nuo pačių mažiausių žingsnelių – net jei tai tik jūsų mėgstamo pyrago gabalėlis. Neatsitiktinai pyragą TV3 laidoje „La maistas“ šį kartą gaminti nusprendė ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
Apsilankęs Anykščiuose, trijų giminaičių – Ugnės, Indrės ir Dovilės – valdomame „Bitelės ūkyje“, virtuvės šefas parodys, kaip pagaminti seną ir be galo saldų itališką pyragą, kuriame – vos vienas šaukštas cukraus.
Visą iš savo ūkio išgaunamą medų, merginos siekia panaudoti kuo įmanoma originaliau, tad ėmė kurti kiekvienai progai tinkančias dovanelės. Ūkyje Ugnė, Indrė ir Dovilė aiškiai pasiskirsčiusios darbais, o tai Gian Lucą stipriai nustebins – ar gali būti, kad jos išties dirba kaip komanda ir nė kiek nekonfliktuoja? Virtuvės šefas bus įsitikinęs, kad tai – toks pats melas, kokį TV3 rodo seriale „Moterys meluoja geriau“.
Laidoje išties darbščios kaip bitutės merginos Gian Lucai atskleis daugybę savo darbo niuansų – ir kaip naudotis graviravimui skirtu lazeriu, ir kaip pasigaminti žvakę be jokio vargo net namuose. O atėjus metui gaminti, staigmenų tiek merginoms, tiek ir žiūrovams virtuvės šefas pažers ir pats, nes sekmadienį visuose jo patiekaluose dominuos medus.
„Lietuvoje pamokyti žmones apie medų yra labai sudėtinga, kadangi jūs medų labai mylite. Tai skamba net nesąžiningai – atrodo, ką italas gali išmanyti? Tačiau žinau, kad ne visi yra girdėję apie medaus produktų skirtumus. Pavyzdžiui, įvairios gėlės gali duoti skirtingą rezultatą, o tai pastebima vien iš medaus spalvos ar jo konsistencijos“, – pasakos Gian Luca.
Pirmiausiai Gian Luca sekmadienio laidoje iškeps ypatingo skonio medaus pyragą, kurio receptas – be galo senas jo draugo italo močiutės palikimas. „Italijoje viskas, kas yra susiję su virtuve, taip pat yra susiję ir su močiutėmis“, – vienos populiariausių pasaulio virtuvių paslaptį išduos Gian Luca.
Pagrindiniu šio ypatingo kekso ingredientu taps medus, o be to dar prireiks pieno, sviesto, Italijoje itin pamėgtų, tačiau ir Lietuvoje nesunkiai randamų specialių miltų, kepimo miltelių, kiaušinio, citrinos ir tarkuotos jos odelės. Negana to, šiam kepiniui tereikės vieno šaukšto cukraus!
Tiesa, pyragams naudojant natūralų saldiklį medų, svarbu kai ką žinoti: „Medus negali gauti tiesioginio karščio, todėl iš pradžių išlydysime sviestą, o tik tada, patraukę prikaistuvį nuo ugnies, įdėsime visą medų ir išmaišysime.“
Kaip pagaminti Gian Lucos pyragą ar gardų užkandį su silke ir medumi, pamatysite jau šį sekmadienį, 9.30 val. TV3 laidoje „La maistas“, o iki tol „Pyragų dieną“ minėkime dalindamiesi gerumu ir ruošdami jau savo pamiltus kepinius!
Pastaruosius 12 metų „Išsipildymo akcijos“ pradžią skelbianti „Pyragų diena“ tradiciškai skatina dalintis bei kuria bendruomeniškumo jausmą. Šią dieną visi geros valios žmonės raginami iškepti pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendradarbiams, kolegoms ar net kaimynams, o surinktas lėšas paaukoti sergančių vaikų paramos projektui „Išsipildymo akcija“.
„Pyragų diena“ kasmet įtraukia daugybę gerumui ir kito nelaimei neabejingų žmonių, o visos „Pyragų dienos“ metu surenkamos lėšos papildo „Išsipildymo akcijos“ gerumo krepšelį. Nelikime abejingi ir šiemet!
Rašyti komentarą