Moliūgų sėklos sudarytos iš 2 dalių - kreminės spalvos išorinio apvalkalo ir žalsvų branduolių. Abi šios dalys yra valgomos, todėl tikrai galite kepinti pilnas moliūgų sėklas.
Pirmas žingsnis - pašalinkite sėklas
Dideliu šaukštu išimkite centrinę moliūgo dalį, kurioje rasite valgomas moliūgo sėklas.
Antras žingsnis - nuplaukite ir nusausinkite sėklas
Perplaukite sėklas ir pašalinkite moliūgo tyrę, prilipusią prie sėklų. Nusausinkite sėklas, tai leis išlaikyti sėklų traškumą. Drėgmė prailgins kepimo laiką.
Trečias žingsnis - pagardinkite sėklas
Pagardinkite sėklas alyvuogių aliejumi, druska, česnako milteliais, paprika ir juodaisiais pipirais.
Ketvirtas žingsnis - pakepinkite sėklas
Pakepinkite sėklas įkaitintoje orkaitėje (177ºC) 12 - 15 minučių, vis pamaišydami. Kai sėklos pradeda skleisti riešutų aromatą - jos paruoštos.
Rašyti komentarą