Tai yra Nr. 1 priežastis, dėl kurios turėtumėte ir toliau į kavą dėti įprastą pieną
(1)Lėtinis uždegimas yra daugelio sveikatos problemų priežastis.
Lėtinis uždegimas yra daugelio ligų ir nuolatinių sveikatos problemų priežastis. Pasak "Novant Health", negydomas lėtinis uždegimas gali pažeisti sveikas ląsteles (įskaitant audinius ir organus) bei DNR ir sukelti daugybę sveikatos problemų.
Be to, lėtinis uždegimas gali lemti potencialiai gyvybei pavojingų ligų, tokių kaip širdies ligos, vėžys ir diabetas, vystymąsi, praneša Nacionalinio sveikatos instituto (NIH) ekspertai.
Vartojami maisto produktai ir gėrimai gali padidinti arba sumažinti uždegimą jūsų organizme. Todėl labai svarbu į savo mitybą įtraukti daug antioksidantų turinčių vaisių, daržovių ir gėrimų (pvz., kavos), kad sumažintumėte uždegimą, sumažintumėte lėtinių ligų riziką ir padidintumėte savo galimybes gyventi ilgiau ir sveikiau.
Naujame tyrime teigiama, kad pieno į kavą gali padėti kovoti su uždegimu.
Kopenhagos universiteto Danijoje mokslininkų 2023 m. sausio mėn. atliktame tyrime nustatyta, kad tam tikri pieno baltymai gali sustiprinti priešuždegimines kavos savybes, susijungdami su polifenoliais (antioksidantų grupe) ir taip pagerindami jų įsisavinimą.
Konkrečiai mokslininkai daugiausia dėmesio skyrė dviejų rūšių kavoje esančių polifenolių (kofeino rūgšties ir chlorogeno rūgšties) ir cisteino - piene esančios aminorūgšties - sąveikai.
Jie nustatė, kad imuninės ląstelės, apdorotos polifenolių ir aminorūgščių deriniu, du kartus veiksmingiau gynėsi nuo uždegimo nei vien tik polifenoliai.
Pieno dėjimas į kavą turi ir kitų sveikatai naudingų savybių.
Nors įprasto pieno į rytinę kavą įmaišymas į kavą gali suteikti fantastiškos antioksidacinės ir priešuždegiminės naudos, jis turi ir kitų sveikatai naudingų savybių.
Pavyzdžiui, pridėjus pieno, jūsų energija gali padidėti labiau nei vien kofeino, nes pienas turi daug kalorijų ir maistinių medžiagų, pavyzdžiui, angliavandenių, riebalų ir baltymų.
Be to, "Healthline" praneša, kad pienas yra gausus vitamino B12 - energijos gamybai būtinos maistinės medžiagos - šaltinis.
Tiems, kurie netoleruoja laktozės arba nori vengti karvės pieno, tyrimai rodo, kad praturtintas augalinis pienas teikia panašią naudą.
Dar vienas pieno į kavą pylimo privalumas? Jis neutralizuoja kavos rūgštingumą (kuris gali pabloginti tam tikras virškinimo trakto ligas) , kaip teigiama 2021 m. tyrime, paskelbtame žurnale "Critical Reviews in Food Science and Nutrition".
Su pienu ar be jo, kavos gėrimas gali sustiprinti jūsų sveikatą.
Nepriklausomai nuo to, kaip mėgstate ją gerti, kava gali sustiprinti jūsų sveikatą ne tik mažindama uždegimą, bet ir kitais būdais. 2018 m. žurnale "Progress in Cardiovascular Diseases" paskelbto tyrimo duomenimis, kava gali apsaugoti jūsų širdies sveikatą ir skatinti ilgaamžiškumą mažindama širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Tyrėjai taip pat pažymėjo, kad reguliarus kavos gėrimas gali padėti apsisaugoti nuo neurodegeneracinių ligų, pagerinti astmos būklę, sumažinti kepenų ligų ir vėžio riziką.
Tačiau jie rekomendavo negerti daugiau kaip trijų ar keturių puodelių per dieną, kad sumažėtų nerimas, galvos skausmas ir drebulys.
Ieškote kitų kovos su uždegimu būdų?
Geriausias pasirinkimas - perimti sveikos gyvensenos įpročius.
Klivlando širdies laboratorijos ekspertai rekomenduoja sveikai maitintis, gausiai vartojant priešuždegiminių maisto produktų, tokių kaip vaisiai ir daržovės, reguliariai sportuoti, pakankamai miegoti, nevartoti alkoholio ir nerūkyti.
Rašyti komentarą