Reikės (4 porcijoms):
2 burokėliai
1 citrina (reikės sulčių)
2 rūgštesni obuoliai
3 š. tyro alyvuogių aliejaus
100 g graikinių arba karijų riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
200 g džiovintų slyvų, supjaustytų plonomis juostelėmis
žiupsnis druskos
1 citrinos šviežiai tarkuota žievelė (tik geltonoji dalis ir geriausia naudoti eko)
Kaip gaminti:
1. Burokėlius nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame plonais šiaudeliais (maisto smulkintuvu arba rankine tarka). Užpilame citrinos sultimis ir druska, gerai išmaišome. Paragaujame, jei trūksta rūgštelės ar druskos, skonį pasikoreguojame pagal save. Leidžiame burokėliams pasimarinuoti apie 30 min.
2. Obuolius sutarkuojame stambesne tarka (burokine) ir suberiame į burokėlius. Taip pat sudedame smulkintas slyvas, pilame aliejaus ir viską išmaišome.
3. Jei iš karto nevalgysime, paruoštas salotas laikome sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.
4. Pasmulkintus riešutus ir šviežiai nutarkuotą citrinos žievelę ant salotų užberiame prieš pat valgymą.
5. Skanaus!
Rašyti komentarą