Kad būtų lengviau nuspręsti, kuo papuošti šventinį stalą, Šveicarijos supermaisto startuolio „Alver“ dietologai sukūrė lengvai pagaminamų, vitaminais ir mineralais papildytų kalėdinių sausainių be glitimo receptą. Galima naudoti įvairius riešutus, todėl kviečiame būti kūrybingus ir improvizuoti.
Iš žemiau nurodytų ingredientų iškepsite 20–30 sausainių, priklausomai nuo pasirinktų formelių dydžio.
Paruošimo laikas: 30 min.
INGREDIENTAI
Tešlai:
- 100 g pekaninių karijų
- 100 g migdolų
- 1 šaukštelio „Alver Golden Chlorella®“ miltelių
- 40 g miltelinio cukraus
- 5 „Medjoul“ datulių
- 1/2 šaukštelio malto cinamono
- 1/2 citrinos sulčių
- Pieno (bet kokios rūšies)
Glaistui:
- 50 g miltelinio cukraus
- Pieno (bet kokios rūšies)
PARUOŠIMO BŪDAS
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Sumaišykite visus sausainių ingredientus virtuviniame kombaine. Pamažu pilkite pieną, kol susidarys rupi tešla. Per ilgai nemaišykite tešlos, joje turi matytis riešutų gabalėliai.
- Ant begliuteniais miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug pusės centimetro storio tešlą (galite naudoti miltus be gliuteno, kukurūzų krakmolą (maïzena) arba miltelinį cukrų).
- Iš tešlos išpjaustykite arba su formelėmis išspauskite sausainius ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Kepkite 5–7 minutes, tuomet leiskite jiems visiškai atvėsti ir tik tada dekoruokite glaistu.
- Glaisto ingredientus sumaišykite dubenėlyje. Pamažu pilkite pieną, kol susidarys tiršta masė (skirtingų rūšių pienui reikalingas skirtingas miltelinio cukraus kiekis). Jei norisi spalvų, įdėkite maistinių dažų arba natūraliai dažančių priedų (aviečių sirupo, mėlynių, ciberžolių, „Alver Golden Chlorella®“ miltelių, kakavos).
- Mėgaukitės!
Rašyti komentarą