© Sveikuoliška pica. priekavos.lt nuotr.
Sveikuoliška pica su sūrio su bolivinių balandų pagrindu
Ingredientai:
180 g per naktį brinkintų bolivinių balandų,
1 kiaušinis,
pusė šaukštelio druskos,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštai aliejaus.
Viršui:
2 pomidorai,
1 šaukštelis džiovintų česnakų granulių,
1 šaukštelis smulkintų džiovintų bazilikų,
40 g parmezano,
60 g pekorino,
60 g mocarelos,
50 g raudonojo čederio.
GAMINIMAS
Visus pagrindo ingredientus sumaišyti. Iš tešlos ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuoti paplotį.
Kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.
Ant iškepusio pagrindo išdėlioti riekelėmis raikytus pomidorus, užberti česnakų granules, bazilikus, tolygiai paskirstyti tarkuotus ir tarpusavyje sumaišytus visus sūrius.
Kepti 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, kol sūriai išsilydys ir viršus gražiai apskrus.
Rašyti komentarą