Sveikiausia pasaulyje tituluojama virtuvė: patiekalai, kuriuos lengvai pagaminsite namie!

Ar žinojote, kad pirmąją kulinarijos knygą dar prieš mūsų erą parašė graikų maisto gurmanas Archestratas, laikomas gastronomijos tėvu? O kad graikiška virtuvė yra plačiai pripažįstama kaip sveikiausia?

Tai tik vienos iš nedaugelio priežasčių susipažinti su turtingais šios šalies kulinariniais ypatumais ir atrasti papildomų motyvų išbandyti skirtingus, Graikijos įkvėpus „Eridanous“ produktus ir patiekalus. Jų įsigyti visą šią savaitę galėsite prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse.

O su mėgstančiais gaminti, „Lidl“ dalinasi dviem puikiai tradiciniai graikų virtuvės patiekalais, kuriuos lengvai pagaminsite namie.:

Graikiškos salotos

Jums reikės:

2 trumpavaisių agurkų, 100 g vyšninių pomidorų, 100 g „Eridanous“ fetos sūrio, 1 raudonojo svogūno, 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių, 1 žaliosios paprikos, 50 ml „Eridanous“ alyvuogių aliejaus, 100 g „Eridanous“ alyvuogių, skiltelės česnako, druskos, juodųjų pipirų.

Paruošimo būdas:

gerai sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, išspaustą česnaką, druską, šviežiai maltus juoduosius pipirus.

Į dubenį sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką, perpus supjaustytus pomidorus, smulkiais žiedais pjaustytą svogūną, nuluptą ir riekelėmis supjaustytą agurką, mažais kubeliais susmulkintą fetos sūrį ir alyvuoges.

Išmaišykite salotas ir ant viršaus užpilkite papriką.

Valgykite su pakepintu baltos duonos gabalėliu.

Skanaus!

Graikiškas špinatų pyragas „spanakopita“

Jums reikės:

500 g smulkintų špinatų, ryšulėlio smulkintų petražolių, 1 didelio, supjaustyto svogūno, 2 smulkintų česnako skiltelių, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 4 kiaušinių, 200 g „Eridanous“ fetos sūrio, 20 g krapų, druskos, juodųjų pipirų, sluoksniuotos tešlos lakštų.

Paruošimo būdas:

įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Nuplaukite špinatus ir prieš pradėdami maišyti įdarą, įsitikinkite, kad juos gerai nusausinote, rankomis išspauskite skysčio perteklių.

Į dubenį sudėkite špinatus ir šiuos ingredientus.

Maišykite, kol viskas gerai susimaišys, įdėkite druskos ir pipirų.

Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi ir į jį padenkite sluoksniu sluoksniuotos tešlos.

Ant viršaus pilkite ploną sluoksnį špinatų ir sūrio masės ir ant viršaus uždėkite dar vieną sluoksnį sluoksniuotos tešlos, uždėkite dar špinatų masės.

Šį procesą kartokite, kol sudėsite 5-6 sluoksnius tešlos.

Viršutinį lakštą aptepkite aliejumi ir dėkite į orkaitę.

Kepkite 40-50 minučių, kol pyragas pagels.

Skanaus!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder