Naudojame stiklinį indą maždaug 17×17 cm. Galite daryti ir apvalios formos, tik reikės apsikirpti Nori lapus pagal tą formą.O pati gamyba ir sluoksniavimas gali būti Jūsų fantazijos reikalas.
Aš naudojau Jasmin ryžius (apie 100 g). Išvirus apšlaksčiau ryžių actu ir palikau atvėsti.
Lašišą (apie 200 g) iš anksto pasūdžiau, o prieš gaminant supjausčiau smulkiais kubeliais.Dar reikės 2 Nori lapų (arba tiek, kiek norite sluokslių), 1 indelio natūralaus tepamo sūrio (naudojau be laktozės iš Lidl.
Labai patinka jis man), 1 avokado (supjaustyto kubeliais), 5 virtų arba keptų krevečių (galit nedėti visai arba keisti krabų lazdelėm. Supjaustyti panašaus dydžio kaip avokadas).
Sluoksniuojam:
1. Indelį išklojam plėvele.
2. Sluosnis lašišos.
3. Sluoksnis ryžių.
4. Sluoksnis tepamo sūrio.
5. Nori lapas.
6. Sluoksnis avokado sumaišyto su krevėm.
7. Sluoksnis ryžių.
8. Sluoksnis tepamo sūrelio.
9. Nori lapas.
10. Užlenkiam likusia maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą.
Aš laikiau per naktį, bet gal užtenka ir kelių valandų išėmus iš formos dar pabarsčiau viršų sezamo sėklomis.
Skanaus!
Rašyti komentarą