Reikės:
3 bulvių,
2 kiaušinių,
50 g sūrio,
1 šaukšto miltų,
1 česnako skiltelės,
druskos, pipirų pagal skonį,
aliejaus kepti.
Gaminimo būdas
Su lupenomis išvirtas bulves nulupkite ir sutrinkite į košę. Įmaišykite kiaušinį, druską, pipirus, išspaustą česnako skiltelę. Gerai išmaišykite.
Pridėkite tarkuoto sūrio ir vėl gerai išmaišykite.
Įmaišykite truputį miltų. Gerai išmaišykite. Sudėkite masę į konditerinį maišelį. Galiuką nupjaukite.
Į gilią keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į įkaitusį aliejų spiralės pavidalu išspauskite bulvinę masę.
Kepkite, kol gražiai paruduos. Iškepusią spiralę atsargiai išimkite su mentele ir padėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų perteklių.
Spirales galima patiek kaip garnyrą prie bet kokių patiekalų arba valgyti tiesiog su mėgstamu padažu.
Skanaus!
Rašyti komentarą