Stano papasakojo, kaip lepina šeimą: vieną jo patiekalą ypač dievina vaikai

Nedaugelis žino, tačiau kompozitorius ir atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano yra itin kūrybingas ne tik studijoje, kurioje kuria dainas, bet ir savo namų virtuvėje. Šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ jis atskleis ir šią savo pusę, o taip pat pasidalins savo receptu, kurį ypač dievina dainininko vaikai.

Stano laidos žiūrovams papasakos ir apie naujus mitybos įpročius, mėgstamiausias draugų lauktuves iš užsienio bei kuo skiriasi jo ir žmonos maisto gaminimo įpročiai.

Šeštadienius Stano laiko tomis savaitės dienomis, kuomet nevažiuoja darbuotis į studiją – vos atsikėlęs, žinomas vyras ima ruošti pusryčius visai šeimai. Daugiausiai ovacijų iš vaikų jis sulaukia tuomet, kai pagamina paties sukurtą patiekalą, kurį vadina gana originaliai – „kiaušinpicė“.

„Apkeptą juodą duoną įtrinu česnaku, ant jos uždedu keptą kiaušinį ir taip uždengus palaikau 10 minučių. Tuomet pavyksta į picą panašus patiekalas, kurį valgo net vaikai, mat vienos kiaušinienės jie nemėgsta“, – pasakos atlikėjas.

Tiesa, jo ir žmonos gaminimo įpročiai gana skiriasi: „Aš suprantu savo žmoną ir visus kitus žmones, kurie į maisto gamybą žiūri kaip į darbą, kurį reikia padaryti. Tačiau aš į tai žiūriu kaip į kūrybą ir dažnai improvizuoju.“

Atlikėjas pasakos, jog grįžtančių iš užsienio draugų visada prašo parvežti prieskonių, kurie, kaip atskleis Stano, jo namų lentynose ilgai neužsibūna. „Daug prieskonių neturiu, nes tie, kurie man yra netinkami, guli neliečiami, kol pasibaigia galiojimo laikas. O tuos, kurie man patinka, sunaudoju labai greitai – per porą savaičių“, – sakys jis.

Vyras atskleis ir tai, kad gali pagaminti bet ką, o kuo įdomesnis iššūkis, tuo įdomesnė ir gamyba. „Man patinka gaminti, bet nepatinka „terliotis“ – gaminti miltinių patiekalų, maišyti, kildinti tešlą. Kažkada bandžiau gaminti cepelinus, bet supratau, jog norint, kad tai pavyktų, reikia daugiau praktikos“, – atskleis Stano.

Atlikėjas niekuomet neatsisako ir egzotiškų patiekalų, o didžiausias iššūkis – pagaminti „Tom Kha“ sriubą be jau paruoštos pastos. „Viskas labai paprasta, jei sriubą gamini su pirktine pasta. Tačiau kai pačiam reikia numatyti proporcijas ir surinkti visus ingredientus, kaip cintrinžolė, imbieras ir kalendra, norint pasiekti puikų rezultatą, tai tikrai nėra lengva“, – sakys laidos pašnekovas.

Prieš kelis metus, kai išgirdo klastingos onkologinės ligos diagnozę, Stano neslepia stipriai pakeitęs ne tik savo gyvenimą, bet ir mitybą. Dabar jis gyvena visiškai kitaip nei anksčiau – jo požiūris į save, kūną bei maistą pasikeitė kardinaliai.

„Prieš tai atrodė, jog vyrui iki 50 metų negali nieko nutikti, ir kad sveikatos problemos gali aplankyti kitus, bet tik ne tave. Tačiau, kai tai nutinka, supranti, kad rūpintis savimi turėjai pradėti jau prieš 30 metų“, – atviraus vyras.

Stano sakys, jog pirmasis dabartinio gyvenimo pokytis yra glaudžiai susijęs su maistu. Vyras pasakos, kad dabar, valgydamas ne tokį sveiką maistą, jaučiasi visai kitaip nei anksčiau.

„Kai valgau cepeliną, šoninę ar kitą riebų maistą, man yra skaudu – jaučiu savotišką graužatį, tarsi būčiau nusikaltęs. Žinoma, vis tiek valgau, paragauju, tačiau žymiai mažiau. Dabar suprantu, kas yra geras maistas, kas yra tinkama mano organizmui, ir ko geriau atsisakyti. Svarbiausia – jausti ribas ir saiką“, – ir kitiems patars atlikėjas.

Kol Ilona ir Stano jaukiai šnekučiuosis, laidos šefas, „Kamado bono“ kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš itin gardų ir sotų patiekalą – T-Bone kepsnį su daržovių salsa ir marinuotomis daržovėmis.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“  – šeštadieniais, 10 val. per TV3!

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder