Štai 12 priežasčių, kodėl restorano bulvių košė dažnai skanesnė nei pagaminta namuose
Restorane naudojamo tinkamos bulvių rūšys.
Šefai virti bulves tolygiai, supjaudami jas vienodais gabalais.
Restorane dažnai naudojami alternatyvūs gaminimo metodai, tokie kaip garinimas.
Restorano šefai pašalina perteklinį bulvių krakmolą.
Virtuvėje naudojama įvairi įranga, padedanti sukurti tobulą košės konsistenciją.
Bulvės restorane yra tinkamai išdžiovinamos prieš sutarkuojant.
Profesionalūs šefai naudoja daugiau riebalų ir druskos.
Košės pieno produktai restorane laikomi tinkamoje temperatūroje.
Šefai žino, kada pridėti ingredientus. Pavyzdžiui, sviestą reikia pridėti pirmiausia, o tik tada pieną.
Restorano šefai papildomai prideda kvapnias medžiagas.
Bulvių košė gaminama iš anksto. Pateikimo metu ji tik šildoma ir dalijama porcijomis pagal užsakymą. Jei tinkamai paruošiama, ji nėra prastesnė už šviežiai paruoštą.
Bulvių košė restorane yra papuošiama.
Tokį puikiosios bulvių košės receptą pasiūlė lamaistas.lt
@Shutterstock
Nuostabaus skonio ir konsistencijos bulvių košė, kuri tiesiog tirpsta burnoje!
Truputis baltųjų pipirų ir česnako sustiprina košės skonį, suteikia jai gardaus aromato
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
- 1 kilogramas bulvių
- 300 mililitrų pieno
- 3 šaukštai sviesto
- 1 šaukštas druskos (arba pagal skonį)
- 1 saujelė žalumynų (nebūtina)
- 1 skiltelė česnako
- 1 žiupsnelis baltųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.
1. Bulves nuskuskite, gerai nuplaukite šaltu vandeniu, tuomet supjaustykite pusiau.
2. Bulves sudėkite į puodą ir užpilkite labai šaltu vandeniu taip, kad jos būtų apsemtos. Pasūdykite šaukštu druskos.
3. Uždengtas bulves virkite apie 25-30 min. Patikrinkite aštriu peiliu - jeigu jis lengvai susminga, bulvės jau išvirė.
4. Bulvėms jau beveik išvirus, sviestą išlydykite prikaistuvyje. Supilkite pieną (arba pieno ir grietinėlės mišinį), sudėkite smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką. Lengvai maišant užvirinkite ir trumpam atidėkite.
5. Bulvėms išvirus nuo jų nupilkite vandenį, puodą grąžinkite ant ugnies ir pakaitinkite dar apie minutę, kol nugaruos likęs skystis. Bulves nedelsiant sugrūskite.
6. Karštą pieną supilkite ant sugrūstų bulvių, pagardinkite pipirais, jei reikia - dar trupučiu druskos, kitais mėgiamais prieskoniais, smulkiai sukapotais žalumynais. Viską intensyviai išplakite šluotele.
7. Bulvių košę tiekite iškart.
Gudrybės, kad bulvių košė būtų pasakiškai skani
Digital Matter icon
Ingredientai
Atrodo, kad nieko čia sudėtingo nėra. Virtas bulves sutriname su druska, pienu ir tiek. Tačiau, jei norite išties skanios košės, reikia žinoti kelias gudrybes.
Gaminimo eiga
Niekada košės netrinkite elektriniu maisto trintuvu. Kitaip košė taps tąsi ir gliti, o skonis pakitęs. Jei norite košės be gumuliukų, sutrinkite įprastu grūstuvu ir pertrinkite per sietelį.
Jei laikotės dietos, bet labai mėgstate bulvių košę, bulves maišykite su kitomis daržovėmis. Tam itin tinka virti žiediniai kopūstai, morkos ar brokoliai.
Bulves nulupkite, gerai nuplaukite ir virkite šiek tiek pasūdytame piene. Bulvėms išvirus sutrinkite su tuo pačiu pienu.
Gardinkite ne tik druska, itin tinka, daržovių sultinio milteliai, tarkuoti muskato riešutai, pipirais, skanu smulkiai supjaustyti laiškiniai česnakai, svogūnai, šviežios kalendros, mairūnai.
Bulves košei galite ne tik virti, bet ir iškepti su lupenomis orkaitėje. Nulupkite ir sutrinkite su sviestu (jo reiktų negailėti).
Jei norite, kad košė nebūtų tokia riebi, trinkite su grietinėle.
delfi.lt
Rašyti komentarą