Reikalingi produktai:
Varškės sluoksnis
400 gramų (9% riebumo) varškės,
100 gramų grietinėlės arba grietinės,
2 kiaušiniai,
60 gramų cukraus,
3 šaukštai miltų,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Moliūgo sluoksnis
500 gramų moliūgų tyrės,
2 kiaušiniai,
50 gramų cukraus,
3 šaukštai miltų.
10 gramų minkšto sviesto formai patepti.
Gaminimo būdas
Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius ir grietinę, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Suplakite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, kiaušinius, cukrų ir miltus. Mišinį sutrinkite elektriniu trintuvu.
Patarimas: moliūgų tyrę paruošti labai paprasta: tereikia moliūgo minkštimą kepti 200C temperatūroje 50–60 minučių, kol suminkštės, tada sutrinkite elektriniu trintuvu.
23–25cm skersmens formą patepkite sviestu. Pakaitomis po valgomąjį šaukštą dėkite varškės ir moliūgų mišinį.
Apkepą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 40–50 min.
Iškepusį apkepą galima papuošti citrinos žievele.
Skanaus!
Rašyti komentarą