Skrandžio rūgštingumą sumažinkite natūraliais būdais: Ruolia išdavė receptus

Fitoterapeutas profesorius Juozas Ruolia naujienų portalui tv3.lt atskleidė, kokios natūralios priemonės padeda kovoti su padidėjusiu skrandžio rūgštingumu bei turi pasiūlymų, ką išbandyti, tiems, kurie nenori gerti vaistų.

Pirmiausia svarbu suprasti, dėl ko padidėja skrandžio rūgštingumas. Tai susiję su uždegimu – skrandžio liaukose, kurios gamina druskos rūgštį, prasideda uždegimas, tad verta ieškoti žolelių, kurios turi priešuždegiminį poveikį.

Natūralūs gydymo būdai

Susidūrus su padidėjusiu skrandžio rūgštingumu, puolame ieškoti būdų, kaip jį greitai sumažinti. Fitoterapeutas pataria sezono metu prisirinkti vaistažolių, kurių arbata padeda kovoti su šia problema.

„Reikėtų gerti arbatą iš gysločio lapų, medetkų žiedų ir vaistinės dirvuolės. Svarbiausia yra medetkų žiedai ir gyslotis. Reikėtų prisirinkti ir pagerti arbatą maždaug pusę metų“, – pataria J. Ruolia.

Užpilkite po 2-3 šaukštus šių vaistažolių karštu vandeniu ir dienos eigoje, po porą gurkšnių, išgerkite 0,5-1 litrą šios arbatos – skrandis jums padėkos.

Dar sakoma, kad geriausia kova su ligomis yra prevencija, todėl vietoj to, kad griebtumėtės vitaminų iš vaistinės, J. Ruolia pataria pasigaminti natūralią vitaminų bombą namuose, kuriai prireiks vos kelių ingredientų:

„Iš vitaminų, būtų gerai, kad žmonės vartotų natūralias lapines, prieskonines žoleles, susmulkintas smulkintuvu, piurė formoje po vieną valgomą šaukštą 3-4 kartus dienoje ir bandytų tokių natūralių vitaminų pagalba sumenkinti skrandžio gleivinės uždegimą.“

Tokiam mišiniui tinka petražolės, gelsvės, taip pat salierai ir visos lapinės daržovės. Galite įmaišyti ir topinambų lapų. Profesorius taip pat priduria, kad maisto smulkintuvu apdorotas daržoves reikėtų įvesti į savo racioną ir vartoti bent du kartus per savaitę.

Į racioną įtraukite morkas

Kalbėdamas apie topinambus, fitoterapeutas pataria įtraukti juos į mitybos racioną tiems, kuriuos kankina padidėjęs skrandžio rūgštingumas. Dar geriau, jei juos maišysite su kita itin vertinga daržove.

„Labai būtų gerai, kad žmonės pradėtų, esant skrandžio uždegimui, vartoti topinambus, tai yra žieminės bulvės. Jas nuplauti, sutarkuoti ir sumaišyti su natūralia grietine, suvalgyti kaip garnyrą.

Dar gerai, jeigu tarkuotus topinambus sumaišytume su tarkuotomis morkomis, viską sumaišyti su grietine ir leisti pastovėti porą valandų, kad iš morkų išsiskirtų karotenoidai, kurių yra apie 20 ir jie labai gerai menkina skrandžio gleivinės uždegimą“, – rekomenduoja J. Ruolia.

Kadangi šiuo metu gali būti sunku rasti įsigyti topinambų, todėl tarkuotas morkas galite maišyti su susmulkintomis petražolėmis. Jei neturite maisto smulkintuvo, porą petražolių šakelių sutrinkite kitais būdais.

Būtinas apsilankymas pas specialistą

Neretai padidėjusio skrandžio rūgštingumo sukėlėjas yra Helicobacter pyloris infekcija. Jeigu medicinos specialistai ištyrė, jog tai yra padidėjusio rūgštingumo priežastis, taip pat nepamirškite vartoti morkų.

„Būtų gerai į morkas įdėti česnaką, agurko pridėti, pomidoro, jeigu turim, tinka ir koncervuoti. Dar labai gerai būtų smulkintuvu susmulkinti raugintus kopūstus, padaryti piurė ir įdėti į mišinį. Būtų labai gerai, kad porą šaukštų į dieną šio mišinio suvalgytume“, – kaip kovoti su rūgštingumu pataria profesorius.

Taip pat tuo atveju, jei rūgštingumo bėdos kankina dėl H. pyloris infekcijos, vaistinėje galite įsigyti bičių propolio tinktūros. Arbatinį šaukštelį tinktūros įpilkite į stiklinę vandens ir šiuo mišiniu skalaukite burną.

Kad ir kokį gydymo būdą pasirinktumėte, J. Ruolia sako, jog būtina apsilankyti pas gydytoją:

„Reikėtų pasirodyti gydytojui, ar skrandyje nėra erozijos, opos, vėžio. Gydytojai turi sekti, kas vyksta skrandyje.“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder