Ingredientai:
-
sviestas 180 g
-
juodasis šokoladas 200 g
-
miltai 80 g
-
kakava 40 g
-
pieniškas šokoladas 100 g
-
kiaušiniai 3 vnt.
-
rudasis cukrus 200 g
Instrukcijos
Geras skalsus saldumynas visuomet pakelia nuotaiką, o šiam ŠOKOLADAINIUI abejingų dar neradome!
Juodąjį šokoladą sulaužykite, sviestą supjaustykite kubeliais.
Sudėkite į metalinį dubenėlį ir ištirpinkite.
Palikite atvėsti.
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps kreminė ir jos padvigubės.
Į dubenį įsijokite miltus su kakava, sudėkite susmulkintą pienišką šokoladą.
Po truputį, atsargiai maišydami šaukštu, įmaišykite tirpintą šokoladą.
Neskubėdami maišykite tol, kol tešla taps šokoladinė.
Suberkite miltus su kakava ir šokolado gabalėliais, įmaišykite.
Maždaug 20×25 cm dydžio kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
Sukrėskite tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite 25–30 min.
Ištrauktą iš orkaitės pyragą palikite atvėsti.
Rašyti komentarą