Šio vaisto tirpalu pagėgiškė stiprina pomidorus – jie neserga, todėl derlius kaskart nustebina net ją pačią
„Vieną gramą acetilsalicilo rūgšties ištirpinu kibire vandens.
Paruoštu tirpalu atsargiai palaistau pomidorų krūmus, stengiuosi tai daryti kuo arčiau šaknų . Ir taip laistau kartą per mėnesį.
Tai atlikite kartą per mėnesį“, – patarimu savo feisbuke pasidalijo Ada iš Pagėgių
Prieš kenkėjus moteris gaminasi tirpalą tokiu santykiu: 1/2 g acetilsalicilo rūgšties ir penki litrai vandens.
Juo pagėgiškė laisto pomidorų lapus du kartus per mėnesį.
O štai Aldona iš Alytaus rajono naudoja kitokias gėrybes, kad pomidorai gausiai derėtų ir būtų skanūs.
Ji juos lepina pienu, išrūgomis, mielių raugu, žuvų miltais, medžio pelenais ir jokių cheminių preparatų. „Nes juk su chemikalais augintų pilnos parduotuvės“, – sako ji.
Ar skabo pomidorų lapus, kaip dauguma?
Po pirmąja keke ir virš jos palieka lapus ir taip su visomis jau susiformavusiomis kekėmis elgiasi, tik neliečia vyšninių, vynuoginių, determinantinių, nykštukų, dwarfų ir lauko pomidorų.
Kita pomidorų augintoja Liudvika sako, jog jų derlius priklauso nuo trijų dalykų: mikroklimato šiltnamyje, tinkamo laistymo bei ligų profilaktikos.
Pomidorai mėgsta skersvėjus, kurie ne tik saugo nuo tokių ligų kaip maras, bet ir gerina augalų apsidulkinimą, skatina žydėjimą, tačiau nemėgsta nuolatinės drėgmės, todėl laistomi retai, bet gausiai, tik stengiantis nesušlapinti augalo.
Gana efektyvus būdas šiltnamio pomidorų ligų profilaktikai – apipurškimas pienu.
Litrą pieno reikėtų atskiesti 4 litrais vandens ir nupurkšti augalus.
Pasak augalų specialistų, taip pomidorai ne tik pamaitinami kaliu, bet ir užkertamas kelias plisti grybelinių ligų sporoms.
Pomidorų augintojai gausesniam jų derliui išbando pačias netikėčiausias trąšas./ V.Ščiavinsko nuotr.
Rašyti komentarą