Savaitgalį leidžiantiems namuose – spalvingų kokteilių receptai
„Sveikatingumo tendencijos neaplenkia ir gėrimų kategorijos. Pirkėjams siūlome plačią sulčių ir vaisvandenių, tarp jų ir tokių gėrimų kaip kombučia, pasiūlą.
Pastebime, kad gaiviųjų gėrimų per metus pirkėjai pirko vis daugiau – jų pardavimai išaugo apie 30 proc.
Populiariausi yra ir įvairiems kokteiliams maišyti tinkami įvairių skonių tonikai, gazuoti imbieriniai alaus skonio gėrimai“, – sako V. Budrienė.
Gaiviųjų gėrimų populiarumas auga stiprėjant sveikatingesnio gyvenimo būdo tendencijoms. O alternatyvų yra tikrai platus asortimentas. Ir kol temperatūros stulpelis kyla santūriai bei vis dar laukiame akimirkos, kai pagaliau galėsime pasimėgauti lauko kavinėmis, galima pasigaminti šaunių koktelių, kurie galbūt taps ir ateinančios vasaros hitu.
Norint sukurti mėgstamą kokteilį, galima improvizuoti su skoniais ir proporcijomis, jiems nereikia daug ingredientų, o savo spalvomis jie tikrai parskaidrins nuotaiką. Kokteilių maišymas nėra sudėtingas, jų pagrindą gali sudaryti įvairiausi gaivieji gėrimai bei sultys.
Žinoma, dar vienas būtinas kokteilio atributas – ledo kubeliai. Norint, kad jie ne tik atšaldytų gėrimą, bet ir papuoštų, galima iš anksto jų pasiruošti. Pavyzdžiui, į ledukams skirtą formelę įdėkite mėtos lapelį, braškę ar kitą uogą, užpilkite vandeniu ir užšaldykite. Tokie ledo kubeliai tikrai gražiai atrodys ir suteiks papildomą akcentą gėrimui.
Kad nepritrūktų idėjų, pateikiame kelis kokteilių receptus:
Rausvasis kokteilis
Jums reikės:
600 ml raudonųjų greipfrutų sulčių
400 ml juodųjų serbentų sirupo
1 žaliosios citrinos
1 granato
Toniko
Ledo kubelių
Mėtos lapelių
Paruošimas:
Nulupkite granato žievelę 4 lygiomis dalimis nuo viršaus iki pagrindo. Vaisiaus nepjaukite. Panardinkite jį į dubenį, pripildytą vandens, nuplėškite žievę ir švelniai atskirkite grūdelius. Ši technika neleis taškytis sultims, kurios gali nudažyti ir drabužius, ir sienas. Nupilkite vandenį. Išspauskite žaliąją citriną.
Sumaišykite greipfrutų sultis, juodųjų serbentų sirupą ir žaliosios citrinos sultis. Į stiklines sudėkite ledo kubelių, supilkite gautą mišinį. Tuomet pagal skonį įpilkite toniko, įberkite granato sėklų ir papuoškite mėtų lapeliais.
Egzotiškas vaisinis punšas
Jums reikės:
1 ananaso
2 apelsinų
1 žaliosios citrinos
1 citrinos
1 litras imbierinio alaus skonio gėrimo
500 ml citrinų skonio šaltosios arbatos
1,5 l gazuoto vandens
Ledo kubelių
Paruošimas:
Nulupkite ananasą ir supjaustykite kubeliais. Apelsinus ir žaliąją citriną nuplaukite karštu vandeniu, nusausinkite ir nulupkite 1 apelsino žievelę, tada išspauskite sultis. Supjaustykite kitą apelsiną griežinėliais. Išspauskite pusės citrinos sultis. Nulupkite žaliosios citrinos žievelę, perpjaukite pusiau ir iš vienos pusės išspauskite sultis, kitą pusę supjaustykite griežinėliais.
Į didelį dubenį suberkite ananasų kubelius su apelsinų ir žaliųjų citrinų žievelėmis, taip pat apelsinų, žaliųjų citrinų ir citrinų sultimis. Įpilkite 500 ml imbierinio alaus skonio gėrimo, gerai išmaišykite ir palikite 1 valandą šaldytuve.
Prieš patiekdami, supilkite likusį imbierinį gėrimą, šaltąją arbatą, gazuotą vandenį ir patiekite su ledo kubeliais bei apelsino ir žaliosios citrinos skiltelėmis.
Gaivusis kokosas
Jums reikės:
150 ml ananasų sulčių
50 ml kokosų pieno
25 ml plaktos grietinėlės
1 šaukšto cukraus
2 gabaliukų ananasų
2 kokteilinių vyšnių
Kokoso drožlių
Paruošimas:
Supilkite ananasų sultis, kokosų pieną, grietinėlę ir cukrų į kokteilinę ir gerai išmaišykite. Į stiklines įdėkite ledo kubelių ir užpilkite gautu gėrimu.
Ant medinio iešmelio užverkite ananaso griežinėlį ir vyšnią. Įstatykite iešmelį į gėrimo taurę ir papuoškite kokoso drožlėmis.
Rašyti komentarą