Šalta, tropinius kraštus primenanti meksikietiška kava - jūs privalote ją išbandyti

Šaltoji de Olla kava - taip vadinama meksikietiška kava, atsiduodanti apelsinais bei prieskoniu aromatu. Šis kavos sirupas leis greitai pagardinti šaltai plikytą kavą karštą vasaros dieną. Jei norite dar daugiau tropinio skonio - naudokite kokosų pieną. 

5-8 porcijoms pagaminti reikės:

  • 3/4 stiklinės rudojo cukraus
  • 1 cinamono lazdelės
  • 5 kardamono ankščių
  • 5 kvapiųjų pipirų
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų
  • žiupsnelio druskos
  • 3 apelsino žievelių
  • 5-8 stiklinių šaltai plikytos kavos (užpilkite maltą kavą šaltu vandeniu ir palaikykite uždengę maistine plėvele iki paros)
  • kokosų ar įprasto pieno

Gaminimas:

Užvirkite stiklinę vandens su ruduoju cukrumi, cinamono lazdele, kardamonu, pipirais ir druska. Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir leiskite virti apie 15 minučių. Sudėkite apelsino žieveles. Leiskite atvėsti. 

Nupilkite susidariusį sirupą į stiklinę. Išmeskite prieskonius. Turėtumėte turėti apie vieną puodelį sirupo. 

Tam, jog pagamintumėte vieną gėrimą, įpilkite stiklinę šaltai plikytos kavos į ledukais pripildytą stiklinę. Įmaišykite 2-3 šaukštus pagaminto sirupo. Užpilkite 2-3 šaukštais kokosų pieno. 

Sirupą galite pagaminti savaitę prieš. Uždenkite ir laikykite šaldytuve. 

Skanaus!

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder