Porcijos: 6-8
Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 40 minučių
Jums reikės:
- 1 stiklinės miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- ¼ šaukštelio druskos
- ½ stiklinės kambario temperatūros sviesto
- ⅔ stiklinės cukraus
- 2 didelių kiaušinių
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 3 šaukštų tamsaus romo
- 2 nuluptų, supjaustytų, be sėklų obuolių
- Cukraus pudros papuošimui
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Ištepkite pyrago kepimo formą sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Išplakite sviestą ir cukrų elektriniu trintuvu, kol masė taps lengva ir puri. Sudėkite kiaušinius ir išplakite. Vėliau supilkite ir išplakite vanilę ir romą. Sudėkite miltų mišinį ir plakite lėtu greičiu, kol mišinys taps vientisas. Įmaišykite pjaustytus obuolius gumine mentele į tešlą.
Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir sulyginkite tešlos paviršių. Apibarstykite paviršių cukrumi. Kepkite apie 40 minučių, kol pyragas paruduos ir dantų krapštukas, įkištas į centrą, liks švarus.
Lesikite pyragui atvėsti.
Patiekite su cukraus pudra, plakta grietinėle ar vanilės skonio ledais.
Šį pyragą taip pat galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių.
Skanaus!
Vienoje porcijoje yra:
Kalorijų: 279
Riebalų: 13g
Sočiųjų riebalų: 8g
Angliavandenių: 35g
Cukraus: 22g
Skaidulų: 2g
Baltymų: 3g
Natrio: 66mg
Cholesterolio: 77mg
Rašyti komentarą