Riebalų ir kalorijų kiekis keisis: kaip valgyti kiaušinius, kad numestumėte papildomų kilogramų
Visi žino, kad kiaušiniai yra maistingųjų medžiagų šaltinis. Dažniausiai gamindamas juos žmogus blaškosi tarp virto produkto paprastumo ir omleto skonio pikantiškumo bei sodrumo.
Kaip rašo onmanorama, nors atrodo, kad tarp šių dviejų variantų nėra jokio skirtumo, riebalų, kalorijų ir kitų maistingųjų medžiagų kiekis kinta, nes keičiasi gaminimo stilius ir būdas.
Jei norite numesti papildomų kilogramų, geriausia rinktis kietai virtus kiaušinius. Šiuo atveju jums nereikia nerimauti dėl papildomų riebalų ar kalorijų, nes patiekale nebus papildomų ingredientų.
Tačiau jei tokio tikslo neturite, geriau rinkitės omletą. Įdarų įvairovė leis visapusiškai mėgautis kiaušiniais.
Be to, jei įdėsite daugiau daržovių, padidės maistinių medžiagų kiekis ir bus daug sveikesnis nei paprasti virti kiaušiniai.
Verta atsižvelgti į tai, kad viename kietai virtame kiaušinyje, sveriančiame 50 gramų, yra apie 78 kalorijos, 6,3 gramo baltymų, 0,6 gramo angliavandenių ir 5,3 gramo riebalų. Jei gaminsite omletą, aliejus padidins riebalų kiekį.
Vis dėlto kiaušiniai yra geras vitaminų, pavyzdžiui, riboflavino ir vitamino B12, šaltinis. juose taip pat yra fosforo, kuris yra pagrindinė kaulų, dantų ir ląstelių membranų sudedamoji dalis ir padeda susidaryti genetinėms statybinėms medžiagoms - DNR ir RNR.
Rašyti komentarą