„Picoms tinkami sūriai, kumpiai, konservuoti pomidorai ar padažai – Italijoje mėgstami produktai, dažnai sutinkami ir lietuvių pirkinių krepšeliuose. Jų siūlome pačių įvairiausių: nuo gurmaniškų iki kokybe nenusileidžiančių privačių prekės ženklų etiketėmis pažymėtų produktų už geriausią kainą. Be to, net keliose parduotuvėse Vilniuje ir parduotuvėje Klaipėdoje, galima įsigyti ir vietoje, autentiškoje krosnyje šviežiai keptų picų. O šią savaitę (vasario 6–12 dienomis) lojaliausi prekybos tinklo pirkėjai vietoje keptų picų galės įsigyti net su 42 proc. nuolaida “, – sako V. Budrienė.
Picą kepti namuose – paprasta ir taupu
Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad pica yra vienas populiariausių patiekalų, paplitusių visame pasaulyje, kurią verta pabandyti išsikepti namuose.
„Naminės picos yra itin gardžios, ypač, jei jų padą gaminate patys. Visgi, daugelis prisibijo tuo užsiimti, nes įsivaizduoja, kad reikia specialių krosnių ar įrankių, bet iš tikrųjų iškepti skanų ir minkštą picos padą galima ir paprasčiausioje orkaitėje. Šį patiekalą pasigaminti nėra sudėtinga ir yra itin patogu dalintis“, – pasakoja V. Juodkazienė.
Pasak jos, picos tešlą pasigaminti galima vos per 15 minučių. Tiesa, V. Juodkazienė pažymi, kad tešlai reikia laiko iškilti. Tam reikėtų papildomai nusimatyti nuo pusvalandžio iki 2 valandų. Žinoma, jeigu laiko ar kantrybės neturite – naudoti galite ir šaldytą tešlą.
Dar vienas picos gaminimo privalumas – jos padą pasigaminti galima iš bene kiekvienuose namuose randamų ingredientų. Tešlai pagaminti tereikia miltų, vandens, sausų mielių, šlakelio aliejaus ir žiupsnio druskos.
„O toliau galite pasitelkti fantaziją: naudoti pačius įvairiausius padažus, sūrius, daržoves, mėgstamus mėsos produktus, grybus. Net ir tada, kai šaldytuve bei spintelėse tuščia, naminę picą su mocarela ir kumpiu namuose pagaminsite neišleidę nė 15 eurų, o pamaitinsite – maždaug 6 žmones“, – sakė V. Juodkazienė.
Kaip paruošti naminę picą?
V. Juodkazienė dalijasi ir receptu, kurį rekomenduoja išbandyti per Tarptautinę picos dieną.
Pradedame nuo pado:
Picos padui pagaminti reikės: 400 ml vandens, 800 g miltų, žiupsnio druskos, žiupsnio cukraus, 10 g sausų mielių ir šlakelio alyvuogių aliejaus. Sumaišę tokią tešlą, turėtumėte pamaitinti apie 6 žmones.
Gaminimo eiga:
Cukrų ir sausas mieles suberkite į šiltą vandenį ir maišykite, kol ištirps. Tuomet kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, supilkite alyvuogių aliejų, vandenį su cukrumi bei mielėmis ir minkykite tešlą rankomis apie 15 minučių. Po to, uždenkite ją ir leiskite mielėms atlikti savo darbą. Kai tešla iškils maždaug dvigubai, ją dar kartą paminkykite, padalinkite į 4 lygias dalis, kiekvieną jų suformuokite į kamuoliuką, vėl uždenkite ir palikite dar 15–20 minučių. Tuomet iš kiekvieno kamuoliuko rankomis suformuokite apvalius picų padus ir išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Priedų įvairovė:
Ką toliau dėsite ant picos – priklauso nuo jūsų fantazijos ir mėgstamų produktų. Naudoti galima parmezaną, rikotą, pekorino ar kitus mėgstamus sūrius, keptos vištienos likučius, stiklainiuke likusias alyvuoges, artišokus, pomidorus – kitas mėgstamas daržoves bei žalumynus. Viską, ką randate šaldytuve.
Pačiai paprasčiausiai picai pasigaminti reikės pomidorų padažo, kelių rutuliukų mocarelos sūrio bei mėgstamo kumpio. Iškočiotą picos tešlą patepkite padažu, tuomet dėkite plėšytą mocarelą, o ant viršaus – kumpį. Iki 300 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tokia pica iškeps vos per 3–4 minutes, jeigu picą kepsite 250 laipsnių temperatūroje – prireiks 5 minučių.
Rašyti komentarą