„Raffaello“ tortas: paruošite jį tik per 30 min ir visi sakys, kad tai geriausias desertas, kokį teko ragauti!
Pyrago sluoksniams reikės :
6 kiaušinių
180 g cukraus
160 g miltų
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
Kremui:
400 ml saldinto kondensuoto pieno
125 g sviesto
100 g kokoso drožlių
Sluoksnių sutepimui:
200 ml pieno
1 konservuoto ananaso indelio sulčių
Dekoracijoms:
100 g kokoso drožlių
12 Raffaello saldainių
Gaminimas:
Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų.
Išplakite trynius su cukrumi iki vientisos purios masės. Atskirai išplakite baltymus ir atsargiai sumaišykite abi mases mediniu šaukštu.
Įmaišykite miltus, maišykite iki vientisos masės. Išskirstykite paruoštą masę po lygiai į du atskirus kepimo popieriumi išklotas kepimo formas (kurių plotis apie 25 cm).
Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki kol iškeps.
Tuo tarpu pradėkite gaminti kremą. Išmaišykite sviestą su kondensuotu pienu ir kokoso drožlėmis.
Palikite kremą atšalti šaldytuve 15 minučių iki kol šiek tiek sukietės.
Leiskite iškeptai tešlai atvėsti, jog būtų patogu ištepti kremu. Perpjaukite horizontaliai kiekvieną iškeptą tešlos dalį į 2 dalis, jog gautųsi 4 vienodo pločio lakštai.
Įmerkite kiekvieną torto sluoksnį į pašildytą pieno ir ananasų sirupo mišinį.
Ištepkite kiekvieną torto sluoksnį kremu (prieš tai kremą padalinkite į 4 dalis, kad užtektų kiekvienam sluoksniui ištepti).
Ištepkite paskutinę kremo dalį ant torto viršaus ir šonų, apibarstykite kokoso drožlėmis ir papuoškite Raffaello saldainiais.
Palaikykite tortą šaldytuve 30 minučių.
Skanaus!
Pagal tastycraze.com. parengė Ugnė KALNIŪTĖ
Rašyti komentarą