Prancūziška svogūnų sriuba - privalote išbandyti

Prancūziška svogūnų sriuba - privalote išbandyti

Geriausias prancūziškos svogūnų sriubos receptas! Pagaminta iš lėtai karamelizuotų geltonųjų svogūnų, pikantiško sultinio su žolelėmis, o kiekviena porcija baigiama aukso spalvos sūrio skrebučiais. Ką jau kalbėti apie skanumą!
 

Ingredientai:

Sriuba:

5 šaukštai nesūdyto sviesto, supjaustyto į 1 valgomąjį šaukštą

1,3 kg geltonųjų svogūnų (geriau didesnių), nuluptų ir plonais griežinėliais supjaustytų

1/4 šaukštelio druskos, pagal skonį - daugiau

Vandens pagal poreikį (iki maždaug 1/2 puodelio)

2 valgomieji šaukštai universalių miltų

3/4 puodelio sauso baltojo vyno, pavyzdžiui, Sauvignon Blanc

4 puodeliai jautienos sultinio

4 puodeliai vištienos sultinio su mažu natrio kiekiu

1 didelė čiobrelių šakelė

2 lauro lapai (švieži arba džiovinti)

Sūrio skrebučiai

Bagetė

1 didelė česnako skiltelė, perpjauta per pusę

1 1/2 puodelio smulkinto šveicariško sūrio

1/2 puodelio smulkiai susmulkinto parmezano sūrio

1 valgomasis šaukštas smulkintų šviežių petražolių, nebūtina

Instrukcijos:

Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.

Suberkite svogūnus, druską ir retkarčiais pamaišydami kepkite 45-50 minučių, bet skaitykite toliau ir tęskite kepimo procesą, kaip nurodyta.

Pirmąsias 15 minučių kepkite maždaug kas 3-4 minutes. Sumažinkite viryklės temperatūrą iki vidutinės, jei svogūnai per greitai paruduoja arba paruduoja puodo dugnas.

Toliau reikės virti apie 30 minučių ilgiau ir svogūnus dažniau pamaišyti maždaug kas 2 minutes, vėliau - kas minutę.

Per visą svogūnų kepimo ir karamelizavimo procesą medine arba bambukine mentele nuo puodo dugno nubraukite lengvai parudavusius gabalėlius.

Be to, pastebėję ant puodo dugno šviesiai rudos spalvos, kuri nenukrapštyta, iškrapštykite svogūnus iš tos vietos, įpilkite šlakelį vandens (apie 1 valgomąjį šaukštą), tada leiskite jam išgaruoti ir nugramdykite mentele (jį galima suberti į svogūnų mišinį). Tai tikrai padės svogūnų sriubai išvengti degėsių skonio.

Kai svogūnai karamelizuosis, suberkite miltus ir pakaitinkite 1 minutę.

Supilkite baltąjį vyną, nuo dugno nubraukite aukso spalvos gabalėlius ir gerai išmaišykite, kad miltai tolygiai įsimaišytų. Supilkite jautienos sultinį, vištienos sultinį, čiobrelius ir lauro lapus, pagal skonį druskos ir pipirų ir virkite ant vidutinės ugnies.

Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite ir troškinkite 15-20 minučių.

Tuo tarpu orkaitės lentyną perkelkite maždaug 6 cm nuo viršaus ir įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Kiekvieną bagetės riekelę iš vienos pusės įtrinkite česnako puselėmis, tada išdėliokite ant kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek paruduos ir taps traškūs, maždaug 5-8 minutes.

Kai sriuba bus paruošta, išimkite čiobrelius ir lauro lapus.

Įkaitinkite orkaitę iki kepimo temperatūros. Supilkite sriubą į kepimui tinkamus dubenėlius, užpildydami ne daugiau kaip 2/3 jų.

Dirbdami su ne daugiau kaip 4 dubenėliais vienu metu, sudėkite juos ant skardos (tos pačios, kuri naudojama duonai skrudinti), ant kiekvienos sriubos uždėkite po dvi bagetės riekeles.

Pabarstykite daug parmezano sūrio ir kepkite, kol sūris gražiai išsilydys.

Patiekite iš karto, jei norite, papuošę petražolėmis. 

Šaltinis: www.cookingclassy.com

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder