Ingredientai:
– pomidorai – 10 kg
– druska – 20 valgomųjų šaukštų
– serbentų lapai – 50 vnt
– trinta pomidorų masė – 3 l
Paruošimo receptas:
Pomidorus nuplaukite ir leiskite nutekėti vandeniui.
Nusausinkite.
Bačkos ar puodo dugną išklokite serbentų lapais.
Užpildykite indą pomidorais, perklodami juos serbentų lapais ir pabarstydami druska (1 kg pomidorų 2 valgomieji šaukštai druskos).
Paruoškite užpilą.
Tam paprasčiausiai sumalkite pomidorus mėsmale.
Arba sutarkuokite juos, galima susmulkinti blenderiu.
Užpilkite pomidorus gauta mase ir palikite šiltoje vietoje 6-7 paras.
Po nurodyto laiko pomidorai gatavi!
Laikykite juos balkone.
Galima ir žiemai palikti balkone arba rūsyje.
Pomidorai gaunasi sodrūs, apetitiški, kaip iš bačkos!
Pabandykite, nepasigailėsite.
Gero apetito!
Pukuotukas.lt
Rašyti komentarą