Panašiai gaminome ir per sezono atidarymą, tai kas kepė kartu, neduos sumeluoti, kad buvo apakę ir nustebę, kaip paprastai ir ypatingai gerai.
Reikės:
1 kg kiaulienos sprandinės
40 g prieskonių mišinio BBQ rub
Gaminimas:
1. Sprandinę supjaustyti stambiai
2. Labai gerai įtrinti prieskonių mišiniu ir palikti bent porą valandų vėsiai, geriausia – palikti per naktį
3. Šašlykinėje išdeginti malkas, kad būtų tik kaitrios žarijos
LABAI SVARBU: anglis šašlykinėje sustumti į šonus arba į vieną šoną
4. Šašlykus sumauti ant iešmų, suspaudžiant, bet ne per daug stipriai ir dėti į šašlykinę toje vietoje, kur po apačia nėra anglių, taip šašlykai keps lėčiau žemesnėje temperatūroje ir bus daug sultingesni, nei kepant įprastai
5. Kepti nuolatos vartant, kol gražiai apskrus
Patiekti rekomenduoju su paskrudintu lavašu, svogūnais, šviežiomis daržovėmis ir jogurtu su mėtomis
Rašyti komentarą