Pats sultingiausias šašlykas

(2)

Šašlykai – mūsų pavasario šaukliai, mūsų tradicija. Kiek griliuotojų – tiek nuomonių ir receptų, šimtai skirtingų marinatų ir dar daugiau tips and tricks, bet noriu pasidalinti savo atradimu. 

Panašiai gaminome ir per sezono atidarymą, tai kas kepė kartu, neduos sumeluoti, kad buvo apakę ir nustebę, kaip paprastai ir ypatingai gerai.

Reikės:

1 kg kiaulienos sprandinės

40 g prieskonių mišinio BBQ rub

Gaminimas:

1. Sprandinę supjaustyti stambiai

2. Labai gerai įtrinti prieskonių mišiniu ir palikti bent porą valandų vėsiai, geriausia – palikti per naktį

3. Šašlykinėje išdeginti malkas, kad būtų tik kaitrios žarijos

LABAI SVARBU: anglis šašlykinėje sustumti į šonus arba į vieną šoną

4. Šašlykus sumauti ant iešmų, suspaudžiant, bet ne per daug stipriai ir dėti į šašlykinę toje vietoje, kur po apačia nėra anglių, taip šašlykai keps lėčiau žemesnėje temperatūroje ir bus daug sultingesni, nei kepant įprastai

5. Kepti nuolatos vartant, kol gražiai apskrus

Patiekti rekomenduoju su paskrudintu lavašu, svogūnais, šviežiomis daržovėmis ir jogurtu su mėtomis

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder