Patarimai, kurie pravers buityje: kaip laikyti česnakus?

Patarimai, kurie pravers buityje: kaip laikyti česnakus?

Česnakas - daržovė, be kurios negalime įsivaizduoti daugelio patiekalų. Net įprastas česnako kvapas sukelia apetitą. Nei vienas gaminantis patiekalą žmogus nenori sužinoti, jog namie esantys česnakai - sugedę. Kaip to išvengti?

Kaip laikyti česnakų galvas?

Stenkitės ieškoti tokių česnakų, kurie liečiant yra standžios tekstūros. Taip pat stenkitės nesirinkti jau paruoštų, luptų česnakų - jie suges greičiau. 

Laikykite česnakų galvas vėsioje, sausoje vietoje su daug oro cirkuliacijos (pavyzdžiui krepšyje, kuris nėra laikomas tiesioginiuose saulės spinduliuose). Česnakui geriausia vėsi (ne šalta) vieta, tad nelaikykite jų šaldytuve. 

Kaip laikyti neluptas česnako skilteles?

Jei turite likusių česnako skiltelių, nebijokite - laikykite jas kartu su česnako galvomis. Stenkitės išvengti tiesioginių saulės spindulių kontakto. 

Ar galima užšaldyti česnaką?

Taip, tikrai galite užšaldyti česnakus. Galite užšaldyti česnakus visomis formomis - galvas, luptas ir neluptas skilteles, tarkuotą česnaką. 

Pilnas galvas užšaldykite sandariame indelyje. Jei norite užšaldyti luptas skilteles - užšaldykite ant kepimo popieriaus, o vėliau sudėkite į indelį. 

Svarbu paminėti, jog šaldytas česnakas nebeturės tokios pačios traškios tekstūros, tad laikykite juos sriuboms, troškiniams bei kitiems patiekalams, kuriems česnako tekstūra svarbios reikšmės neturi. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder