Pasakiško skonio vištienos receptas - nuo šiol gaminsite tik taip!

Toskanietiška vištiena su pomidorais:

Ingredientai

Viščiukų krūtinėlių filė 4 vnt.

Druska ir pipirai  šaukštelis (-iai)

Malta paprika 1 šaukštelis (-iai)

Česnakų milteliai 1 šaukštelis (-iai)

Bazilikai, raudonėliai, rozmarinas  pagal skonį

Alyvuogių aliejus  kepimui

Padažui

Sviestas 2 šaukštas (-ai)

Česnakas 3 skiltelė (-ės)

Lietuviški kokteiliniai pomidorai 20 vnt.

Saulėje džiovinti pomidorai 6 vnt.

Kaparėliai 1 šaukštas (-ai)

Plakamoji grietinėlė 200 ml

Špinatai 50 g

Malta paprika 1 šaukštelis (-iai)

Druska  pagal skonį

Gaminimo eiga

Vištieną sumaišome su aliejumi ir prieskoniais. Dedame į gerai įkaitintą keptuvę ir apskrudiname po 3-4 minutes iš abiejų pusių.

Tuomet sumažiname kaitra, uždengiame keptuvę ir kepame vištieną apie 10 minučių.

Toks kepimo būdas neišsausina vištienos krūtinėlės, ji iškepa minkšta ir sultinga.

Ruošiame padažą

Keptuvėje įšlydome sviestą, įtarkuojame česnaką ir kepiname minutę. Sudedame perpus perpjautus pomidorus ir kepiname 2 minutes.

Pomidorai turi suminkštėti, bet ne per daug sutižti.

Dedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, kaparėlius. Supilame grietinėlę ir kaitiname viską kelias minutes, kol padažas sutirštėja.

Sudedame špinatus ir pakaitiname kol špinatai lengvai susileidžia. Tuomet beriame maltą papriką ir pagal skonį pagardiname druska.

Iškepusią vištieną dedame į keptuvę su padažu, vištieną apšlakstome padažu.

Patiekiant galima pabarstyti šviežiomis petražolėmis.

Skanaus!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder