Ingredientai
Viščiukų krūtinėlių filė 4 vnt.
Druska ir pipirai šaukštelis (-iai)
Malta paprika 1 šaukštelis (-iai)
Česnakų milteliai 1 šaukštelis (-iai)
Bazilikai, raudonėliai, rozmarinas pagal skonį
Alyvuogių aliejus kepimui
Padažui
Sviestas 2 šaukštas (-ai)
Česnakas 3 skiltelė (-ės)
Lietuviški kokteiliniai pomidorai 20 vnt.
Saulėje džiovinti pomidorai 6 vnt.
Kaparėliai 1 šaukštas (-ai)
Plakamoji grietinėlė 200 ml
Špinatai 50 g
Malta paprika 1 šaukštelis (-iai)
Druska pagal skonį
Gaminimo eiga
Vištieną sumaišome su aliejumi ir prieskoniais. Dedame į gerai įkaitintą keptuvę ir apskrudiname po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
Tuomet sumažiname kaitra, uždengiame keptuvę ir kepame vištieną apie 10 minučių.
Toks kepimo būdas neišsausina vištienos krūtinėlės, ji iškepa minkšta ir sultinga.
Ruošiame padažą
Keptuvėje įšlydome sviestą, įtarkuojame česnaką ir kepiname minutę. Sudedame perpus perpjautus pomidorus ir kepiname 2 minutes.
Pomidorai turi suminkštėti, bet ne per daug sutižti.
Dedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, kaparėlius. Supilame grietinėlę ir kaitiname viską kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Sudedame špinatus ir pakaitiname kol špinatai lengvai susileidžia. Tuomet beriame maltą papriką ir pagal skonį pagardiname druska.
Iškepusią vištieną dedame į keptuvę su padažu, vištieną apšlakstome padažu.
Patiekiant galima pabarstyti šviežiomis petražolėmis.
Skanaus!
Rašyti komentarą