Obuolių nauda sveikata
Obuoliai gali būti itin naudingi ir reikalingi dėl chemikalų flavonoidų bei skaidulų (pektinų), kurios skaidomos žarnyne. Jei nulupsite obuolio žievelę prieš valgant obuolį, negausite daug skaidulų ir flavonoidų, nes jie sukaupti būtent ten.
Skaidulos gali sulėtinti virškinimo procesą ir taip lemti ilgesnį sotumo jausmą, o tai apsaugos jus nuo persivalgymo. Skaidulos taip pat gali padėti kenčiant nuo gastroezofaginio refliukso ligos, kontroliuoti viduriavimą bei vidurių užkietėjimą.
Tyrimai rodo, jog flavonoidai bei skaidulos, esančios obuoliuose, taip pat gali apsaugoti kraujagysles bei širdį. Obuoliai taip pat turi cholesterolį mažinantį bei ląsteles apsaugantį nuo laisvųjų radikalų efektą. O laisvieji radikalai yra itin svarbi grandis besiformuojant navikinėms ląstelėms.
Tyrimai taip pat rodo, jog antioksidantai obuoliuose gali sulėtinti vėžinių ląstelių augimą, apsaugoti kasą ir sumažinti antro tipo diabeto riziką.
Mokslininkai taip pat ištyrė, jog obuoliai:
Stiprina plaučius, širdį
Padeda kontroliuoti astmą
Apsaugo kaulus
Padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų
Apsaugo smegenis, imuninę ir virškinimo sistemas
Neturėtumėte nerimauti dėl cukraus, esančio obuoliuose. Angliavandeniai, esantys obuoliuose, yra kitokie nei įprasti angliavandeniai, kurie žaloja skaidulas.
Obuoliai turi itin mažą kiekį druskos, riebalų ir cholesterolio. Obuoliai nėra puikus baltymų šaltinis, tačiau tikrai gali praturtinti organizmą vitaminu C ir skaidulomis.
Vienas obuolys turi:
- 100 kalorijų
- 25 g angliavandenių
- 4 g skaidulų
- 19 g cukraus
- Įvairių antioksidantų
Rašyti komentarą