Nuostabusis morkų pyragas jaukiai rudens popietei

Paruošėme jums klasikinį, lengvai paruošiamą morkų pyrago receptą, kuris puikiai tiks kiekvienai rudens popietei. 

Jums reikės:

  • 230ml aliejaus
  • 100g natūralaus jogurto
  • 4 didelių kiaušinių
  • 1½ šaukštelio vanilės ekstrakto
  • ½ apelsino
  • 265g miltų
  • 335g cukraus
  • 2½ šaukštelio cinamono
  • ¼ tarkuoto muskato
  • 265g tarkuotų morkų
  • 100g vynuogių ar razinų
  • 100g skaldytų lazdyno riešutų

Glajui paruošti:

  • 100g minkšto sviesto
  • 300g cukraus
  • 100g kreminio sūrio

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Ištepkite dvi kepimo formas sviestu ar aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Išplakite aliejų, jogurtą, kiaušinius, vanilę ir tarkuotą apelsino žievelę.

Sumaišykite miltus, cukrų, cinamoną ir muskatą. Įberkite žiupsnelį druskos. Pertrinkite cukraus gabalėlius pirštais. 

Sumaišykite šlapius ingredientus su sausais, įmaišykite morkas, razinas bei pusę kiekio riešutų. Sumaišykite ir išpilstykite tešlą į dvi kepimo formas.

Kepkite orkaitėje 25-30 minučių, kol dantų krapštukas, įsmeigtas į centrą, liks švarus. Atidėkite atvėsti. 

Pagaminkite glajų. Išplakite sviestą ir cukrų, kol masė taps kreminė. Sudėkite pusę kiekio kreminio sūrio ir išplakite vėl, o vėliau - sudėkite likusią dalį kreminio sūrio.

Išimkite pyragus iš kepimo formų ir ištepkite pirmąją pyrago dalį glajumi, uždėkite kitą pyrago dalį ir aptepkite glajumi jos viršų. Papuoškite pyragą likusiais riešutais. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder