Arbūzas - ligų priešas
Ar žinojote, jog arbūzai turi daugiausiai likopeno iš visų daržovių ir vaisių?
Likopenas - tai antioksidantas, kuris gali sumažinti vėžio, širdies, akių ligų riziką.
Arbūzai - itin maistingi
Arbūzai yra tikrai puikus vasaros užkandis. Vienas arbūzo puodelis turi:
46 kalorijas
12 gramus angliavandenių
865 tarptautinių vienetų (TV) vitamino A
12 mg vitamino C
170 mg kalio
0.1 mg vitamino B6
0 riebalų, cholesterolio ar druskos
Vitaminas A itin svarbus odos ir akių sveikatai.
Vitaminas B6 padeda virškinti baltymus, taip pat palaiko gerą imuninės sistemos ir nervų funkciją.
Vitaminas C stiprina imuninę sistemą ir padeda pasisavinti geležį.
Kalis itin veiksmingai mažina kraujospūdį, palaiko nervų funkciją.
Arbūzas palaiko optimalų vandens kiekį organizme
92% arbūzo - vanduo.
Arbūzas - itin puikus užkandis karštą vasaros dieną, kuris padės gauti pakankamą kiekį vandens.
Kaip išsirinkti tinkamą arbūzą?
Ieškokite tokio arbūzo, kuris bus standus, simetrinis ir pakankamai sunkus.
Turėtumėte ieškoti geltonos dėmės ant žievės - tai reiškia, jog arbūzas pakankamą laiko kiekį noko saulėje.
Jei ši dėmė balta - jis nepakankamai sunokęs.
Taip pat ieškokite, jog arbūzo “uodegėlė” būtų sudžiūvusi.
Taip pat skaitykite:
- Probiotikų užtaisas: naudingos medžiagos ir galinčios pakenkti
- Šių maisto produktų įtraukimas į mitybą gali padėti išvengti demencijos
- Daržovių konservavimo taisyklės: kaip gaminti, kur laikyti ir kiek vartoti?
- Kuo naudingas ricinos aliejus?
- Maistinės skaidulos – ne tik geresniam virškinimui
- Kas nutinka suvalgius supelijusį produktą: vienai grupei žmonių tai gyvybiškai pavojinga
Rašyti komentarą