Jums reikės:
Riebalų (kepimo formai paruošti)
156
g miltų
1, 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
3/4 stiklinės migdolų pastos
250 g cukraus
1 stiklinės kambario temperatūros sviesto
5 didelių kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/4 migdolų ekstrakto (nebūtina)
plaktos grietinėlės, vaisių papuošimui
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Ištepkite kepimo formą pasirinktais riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.
Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
Ištrinkite elektriniu trintuvu (vidutiniu greičiu) migdolų pastą su cukrumi apie 4 minutes.
Padidinkite trintuvo greitį ir sudėkite sviestą.
Sutrinkite mišinį iki purios konsistencijos.
Sumažinkite trintuvo greitį ir sudėkite kiaušinius.
Vėliau įmaišykite vanilės bei migdolų (jei naudojate) ekstraktus.
Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių mentele.
Iškepkite pyragą, kol įkišus dantų krapštuką į centrą jis liks švarus (apie valandą).
Išimkite pyragą ir leiskite atvėsti.
Patiekite pyragą su plakta grietinėle ir vaisiais.
Rašyti komentarą