Niekada tokio nepirkite: įvardytas kenksmingiausias sūris
(4)Kokį sūrį geriausia pirkti - 7 sveikiausios rūšys
Mozzarella.
Šios rūšies minkštas baltas sūris, prisotintas drėgmės, laikomas vienu sveikiausių.
Jis gaminamas iš karvės pieno, brangiausia mocarela gaminama iš buivolės pieno. 28 g mocarelos rasite 6 % per parą reikalingo natrio, 11 % per parą reikalingo kalcio, 6 g baltymų, tiek pat riebalų ir 1 g angliavandenių.
Mocarelos sudėtyje yra specialių probiotikų, kurie gerina žarnyno veiklą, stiprina imunitetą ir mažina organizmo uždegimus.
Sūris su pelėsiu.
Ne visiems patinka šio sūrio skonis ir aromatas, tačiau gurmanai jį dievina.
Šios rūšies sūryje gausu kalcio, jis labai naudingas kaulams ir kovoja su osteoporozės rizika. 28 gramuose pelėsinio sūrio yra 12 % paros kalcio normos, 14 % paros natrio normos, 8 gramai riebalų, 6 gramai baltymų ir 1 gramas angliavandenių.
Feta.
Šios rūšies sūrio dažnai dedama į salotas.
Minkštas, sūrus, baltas ir labai švelnus - štai tokia feta.
Šis sūris naudingas norintiems numesti svorio. Jame yra ypatingos rūgšties, kuri atsakinga už kovą su riebalais.
Su 28 g fetos gausite 14 % per parą reikalingo natrio, 11 % per parą reikalingo kalcio, 4 g baltymų, 6 g. - riebalų ir 1 g angliavandenių.
Varškė.
Minkštas ir baltas sūris, žinomas beveik visiems.
Daugelis žmonių to nežino, tačiau varškėje gausu baltymų ir natrio, be to, ji padeda numesti svorio.
Jei nesupratote, kuris sūris laikomas sveikiausiu, atsakymas prieš jus. 110 g varškės yra 15 % jūsų paros natrio poreikio ir 9 % jūsų paros kalcio poreikio.
Tokioje porcijoje yra 12 g baltymų, 5 g angliavandenių ir 3 g riebalų.
Ricotta.
Dažnai vadinama "lengvąja" varškės versija, joje gausu aminorūgščių, ji kovoja su cholesteroliu ir aukštu kraujospūdžiu. 124 g rikotos yra 20 % paros kalcio, 6 % paros natrio, 13 g riebalų, po 9 g baltymų ir angliavandenių.
Parmezanas.
Šiame kietame ir aromatingame sūryje gausu maistingųjų medžiagų, jis naudingas kaulams ir gali būti valgomas žmonių, kurie blogai toleruoja maisto produktus, netoleruoja laktozės. 28 g parmezano yra 26 % paros kalcio, 15 % paros natrio, 10 g baltymų, 7 g riebalų ir 1 g angliavandenių.
Čederis.
Ši sūrio rūšis laikoma viena populiariausių.
Kietame ir turtingo skonio čederio sūryje gausu vitamino K, kuris labai naudingas širdžiai.
Šios rūšies sūris padeda kovoti su venų ir arterijų užsikimšimu. 28 g čederio maišelyje yra 15 % paros kalcio normos, 8 % paros natrio normos, 9 g riebalų, 7 g baltymų ir 1 g angliavandenių.
Be to, rinkdamiesi iš daugybės šių pieno produktų rūšių, atsižvelkite į tai, kuris sūris yra kokybiškiausias.
Mascarpone kreminis sūris, taip pat parmezanas ir mocarela laikomi vienodai sveikais, tačiau aukščiausios kokybės.
Kurie sūriai jums kenkia?
Ir nors yra daugybė naudingų sūrių rūšių, kenksmingiausias yra tik vienas.
Specialistai pataria dažnai nevalgyti lydyto sūrio.
Jame yra per daug medžiagų, kurios neigiamai veikia širdį.
Be to, parduotuvėse retai rasite geros sudėties lydyto sūrio, gamintojai per dažnai į šį produktą prideda daug cheminių medžiagų.
Kiek sūrio galima suvalgyti nepakenkiant sveikatai?
Žinodami, kad sūryje gausu vitaminų ir kalcio, daugelis žmonių klaidingai mano, kad jo reikia valgyti daug.
Tačiau verta apsvarstyti, kas sūryje yra sveika, o kas žalinga.
Esmė ta, kad per didelis kalcio ar natrio kiekis nėra naudingas.
Todėl per dieną turėtumėte suvalgyti ne daugiau kaip 40-50 g bet kokios rūšies sūrio. Vienintelė išimtis - varškė, kurios galite suvalgyti daugiau.
Ekspertai mano, kad nedidelė porcija (apie 200-250 g) varškės yra dienos norma.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su savo draugais Facebook!
Taip pat skaitykite:
- Mocarela, plėšytas sūris, skamorca – sūrių ABC pagal italus bei greitas ir nebrangus makaronų receptas
- Pasimėgaukite pavasarišku maskarponės sūrio pyragu
- Bulvių lazdelės su sūriu - paprastas ir labai skanus užkandis
- Naudingi patarimai: kaip ilgai išsaugoti sūrį, kad jis nesugestų ir nesupelytų
- Graikijos virtuvės pažiba – feta: kuo šis sūris išsiskiria iš kitų ir kaip jį pritaikyti kasdieniame meniu?
Rašyti komentarą