Pagrindui:
200 g vanilinių sausainių,
2 šaukštai granuliuoto cukraus,
75 g sviesto.
Įdarui ir viršutiniam sluoksniui:
4 bananai,
400 g saldinto sutirštinto pieno,
180 ml pieno,
karamelinio padažo papuošti,
truputį juodojo šokolado papuošti.
Gaminimas
Sausainius susmulkinti iki smėlio tekstūros trupinių, sumaišyti su cukrumi ir užpilti lydytu sviestu. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Paskleisti į skardą, gerai suploti ir suformuoti tvirtą pagrindą.
Trupinių sluoksnis turėtų dengti ne tik dugną, bet ir kraštus bent porą centimetrų. Gautą pagrindą 30 min. dėti į šaldiklį. Paruošti įdarą: du bananus sutrinti iki tyrelės ir sumaišyti su saldintu bei paprastu pienu. Viską išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų.
Likusius bananus supjaustyti riekelėmis ir iškloti trupininio pagrindo dugną. Ant viršaus užpilti 3/4 paruošto įdaro ir 2 val. dėti į šaldytuvą. Likusį įdarą šaldyti, kad atvėstų ir sutvirtėtų.
Supilti į konditerinį maišelį ir papuošti pyrago viršų. Apšlakstyti karamelės padažu ir apibarstyti smulkiai tarkuotu šokoladu. Skaniausia patiekti vėsų.
Skanaus!
Rašyti komentarą