Neišpilkite jo niekada: bulvių nuoviras - stebuklas virtuvėje, sode ir grožiui puoselėti

Išvirtų bulvių vanduo praverčia gaminant maistą ir darže. Neišmeskite šio vertingo produkto.

Virtų bulvių vandenyje yra daug krakmolo ir vitaminų. Tai labai maistingas skystis, kurį galima naudoti kepiniams ir padažams gaminti, dėti į augalus kaip trąšą arba tokio vandens pagrindu daryti kosmetines procedūras.

Pilkite į tešlą

 

Jau anksčiau rašėme apie tai, kaip pasigaminti duonos namuose - tiesiog recepte paprastą vandenį pakeiskite bulvių sultiniu. Šis vanduo turi daug krakmolo ir gerai suriša tešlą.

Sutirštinkite padažą ir sriubą

Bulvių sultinys gali gerokai sutirštinti padažą ar sriubą, nes jame yra daug krakmolo. 1 litrui sriubos ar padažo įpilkite 1 puodelį sultinio. Užvirinkite ir virkite kelias minutes. Skystis netrukus taps pastebimai tirštesnis.

Paruoškite bulvių košę

Vietoj pieno bulvių košę užpilkite verdančiu bulvių sultiniu ir įberkite šiek tiek druskos. Tuomet bulvių košė taps sodri ir puri.

Supilkite ant augalų

Bulvių sultiniu galite laistyti sodo augalus, jaunus daigus ar vazonines gėles. Vanduo stiprina augalų šaknis ir skatina jų augimą. Bulvių nuovirą vazonuose galima naudoti 2-3 kartus per mėnesį.

Gyvūnų maistas

Į kačių ar šunų ėdalą įpilkite virtų bulvių vandens. Šis vanduo aprūpins jūsų augintinį maistinėmis medžiagomis.

Pasigaminkite vonią šiurkščiai odai

Dar vienas būdas panaudoti bulvių nuovirą - iš jo pasigaminti minkštinančią vonią šiurkščiai odai.

Tam bulvių nuovirą pašildykite iki patogios temperatūros ir 15 minučių pamerkite į jį delnus arba pėdas.

Oda taps minkšta, o įtrūkimai greičiau užgis. Procedūrą geriausia atlikti vakare.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder