Morkų tortas „Siurprizas“: geriausias sveikas desertas iš tų, kuriuos jūs žinojote

(3)

Morkų pyragas gali skambėti egzotiškai, tačiau tokiame deserte nėra nieko keisto. Tai yra populiarus patiekalas Amerikoje nuo septintojo dešimtmečio. O paruošti jį visai nėra sunku.

Jums reikės:

  • 4 kiaušiniai
  • 400 g cukraus
  • 300 ml augalinio aliejaus
  • 250 g miltų
  • 15 ml vanilės ekstrakto
  • 330 g morkų
  • 200 g kapotų graikinių riešutų
  • 120 g sviesto
  • 9 g sodos
  • 9 g kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 230 g kreminio sūrio (mascarpope arba Filadelfija)
  • 500 g cukraus.

Pradžiai įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. 

Sutepkite formą sviestu ir nedideliu kiekiu miltų.Giliame inde blenderiu suplakite kiaušinius su aliejumi, cukrumi ir vanile. 

Dėkite į mišinį miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. 

Permaišykite, paskui dėkite tarkuotas morkas ir pusę riešutų.

Suplakite ingredientus blenderiu, kol gausite vienalytę masę. 

Perpilkite tešlą į iš anksto paruoštą formą.

Kepkite tortą orkaitėje 40-50 min, periodiškai patikrindami jo gatavumą dantų krapštuku.

Glazūros paruošimui: sumaišyti sviestą, sūrį, konditerinį cukrų ir 5 ml vanilės ekstrakto. 

Suplakti blenderiu iki vienalytės masės, paskui dėti antrą riešutų dalį.Glazūra padengti ataušusį tortą ir patiekti.

Tai jums tikrai patiks!

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder