Mokslininkai teigia, kad vyno, šokolado ir aštraus maisto dieta leidžia gyventi ilgiau
Pixabay.com
Šampanas gerina atmintį
Remiantis Anglijoje atliktu tyrimu, išgeriant vieną-tris taures šampano per savaitę gali pagerėti atmintis. Tyrimas buvo atliktas su laboratorinėmis žiurkėmis. Su kasdieniu maistu jos suvartodavo nedidelį kiekį šampano.
Tada mokslininkai tyrimą tęsė žiurkes perkėlę į labirintą, kuriame buvo maisto. Paaiškėjo, kad burbuliukų paragavusios žiurkės geriau orientavosi labirinte ir joms geriau sekėsi pasiekti tikslą (maistą).
Aštrus maistas mažina vėžio riziką
Jei jums patinka čili pipirai ir viskas, kas aštru, mokslininkai turi jums gerų žinių. Kinų atliktas tyrimas parodė, kad žmonės, kurie šešis ar septynis kartus per savaitę valgo aštraus maisto, turi mažesnę mirties nuo vėžio ar širdies ligų riziką.
Kapsaicinas (čili pipirų sudedamoji dalis) dažnai naudojamas kaip vietinis skausmą malšinantis vaistas ir yra susijęs su padidėjusiu riebalų deginimu, taip pat gali padėti kovoti su infekcija ir stimuliuoti inkstus, plaučius ir širdį.
Viduržemio jūros regiono patiekalai
Jie sumažina Alzheimerio ligos riziką. Viduržemio jūros regiono mitybos būdas yra dieta, kurioje gausu daržovių, žuvies ir sveikųjų riebalų, ir, kaip įrodyta, tai gali padėti sumažinti Alzheimerio ligos ir krūties vėžio riziką.
Be to, tai taip pat gali sumažinti širdies ligų riziką.
Raudonasis vynas naudingas širdžiai
Saikingai vartojamas raudonasis vynas gali padėti sumažinti širdies ligų riziką.
Vyne esantys antioksidantai (vadinami flavonoidais) sumažina širdies ligų riziką, nes mažina MTL (blogojo cholesterolio) kiekį. Retkatčiais pasilepinti taure vyno nėra blogai.
Šokoladas padeda pažinimo funkcijai
Žurnale „Appetite“ paskelbtas tyrimas parodė, kad reguliarus šokolado vartojimas padeda mūsų pažintinei funkcijai.
Taigi pirmyn – palepinkite save. Išgerkite taurę vyno ar šampano, valgykite mėgstamą aštrų maistą ar Viduržemio jūros regiono patiekalus, o desertui rinkitės šokoladą.
Rašyti komentarą