Mitybos specialistas įvardijo 10 maisto produktų, kurie sustabdo potraukį saldumynams

Šie maisto produktai turi saldų skonį ir cukraus kiekį kraujyje mažinančių makroelementų, tokių kaip skaidulos, baltymai ir sveikieji riebalai.

Žmonėms įgimtas potraukis saldumynams, nes paprasti angliavandeniai dirgina smegenų sritis, kuriose išsiskiria endorfinai arba malonumo hormonai.

Problema ta, kad valgome per daug pridėtinio cukraus, o tai didina nutukimo, 2 tipo diabeto ir širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Tuo tarpu yra natūraliai saldžių maisto produktų, kurie nedidina pavojaus sveikatai, bet gali patenkinti saldumynų troškimą.

Julie Upton, registruota dietologė ir viena iš mitybos konsultacijų bendrovės "Appetite for Health" įkūrėjų, žurnalo "Eat This" straipsnyje pateikė 10 tokių maisto produktų.

Vaisiai juodajame šokolade

Šokolade esantys vaisiai yra geras skaidulinių medžiagų ir kitų biologiškai aktyvių junginių, padedančių sulėtinti angliavandenių išsiskyrimą į kraują, šaltinis. Be to, juodajame šokolade yra flavonoidų, kurie padeda gerinti širdies sveikatą.

Džiovinti vaisiai

Džiovinti vaisiai - puiki galimybė pakeisti kramtomus saldainius ar kitus saldumynus, kuriuose trūksta svarbių maistinių medžiagų. Juose yra visų naudingų vitaminų, mineralų, skaidulinių medžiagų ir fitonutrientų, kaip ir šviežiuose vaisiuose, tačiau jie yra saldesni.

Kramtomoji guma be cukraus

Dažnai kramtomoji guma be cukraus yra kaip tik tai, ko jums reikia, kad numalšintumėte saldumynų poreikį. Taip yra todėl, kad kai jaučiame nerimą ar stresą, saldumynų noras gali padidėti.

Daugiau nei 80 metų trunkantys kramtomosios gumos tyrimai rodo, kad ji gali padėti sumažinti stresą, pagerinti nuotaiką ir padidinti koncentraciją.

Juodasis šokoladas

Juodasis šokoladas yra puikus būdas susidoroti su potraukiu kažkam saldžiam ir kartu šokoladiniam.

Juodajame šokolade yra daugiau kakavos, kurioje yra naudingų antioksidantų, galinčių padėti sumažinti kraujospūdį, pagerinti cholesterolio kiekį kraujyje ir sumažinti bendrą širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Duona ir keksiukai su daržovėmis ar vaisiais (pvz., bananų, moliūgų ar cukinijų keksiukai)

Šie keksiukai yra puiki alternatyva tradiciniams daug cukraus turintiems kepiniams, kuriuose yra daug kalorijų, riebalų ir cukraus, bet palyginti mažai kitų sveikų maistinių medžiagų.

Naudodami vaisių ar daržovių saldumą duonoje ar keksiukuose, galite sumažinti pridėtinio cukraus kiekį. Taip pat galite patys išsikepti duonos, kad dar labiau sumažintumėte pridėtinio cukraus kiekį.

Švieži vaisiai

Vaisiai iš prigimties yra saldūs ir gali numalšinti cukraus troškimą. O vaisiuose esančios skaidulos lėtina angliavandenių virškinimą ir įsisavinimą.

Jogurtas be pridėtinio cukraus

Aromatizuotas jogurtas gali būti puikus būdas numalšinti potraukį saldumynams, kartu gaunant kokybiškų baltymų, kalcio ir daugelio kitų maistinių medžiagų.

Sveikiausias pasirinkimas - graikiškas arba natūralus jogurtas be pridėtinio cukraus.

Džiovintų vaisių ir riešutų mišiniai

Džiovintų vaisių mišiniai yra puikus būdas numalšinti saldumynų poreikį. Džiovinti vaisiai ir šokoladas mišiniuose suteikia pakankamai saldumo, o riešutai - ląstelienos ir baltymų.

Varškė su vaisiais ir (arba) uogomis

Vaisiai varškėje suteikia saldumo, o varškė - papildomos maistinės vertės.

Baltymais turtingi energiniai batonėliai

Baltymais turtingi energiniai batonėliai yra geras būdas pakeisti saldžius skanėstus. Verta ieškoti batonėlių, kuriuose yra mažiau nei 8 g cukraus (2 arbatiniai šaukšteliai) ir ne daugiau nei 200 kalorijų. Galima rinktis iš šimtų variantų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder