Mitybos specialistai rekomendavo daržovę Nr. 1 cukraus kiekiui kraujyje mažinti

(1)

Ekspertai pastebėjo, kad šios daržovės galia yra tiesiog stebuklinga.

Brokoliai jau seniai žinomi dėl savo įspūdingos naudos sveikatai, pradedant nuo nuo nuo vėžio apsaugančių savybių ir baigiant maistinėmis medžiagomis, kurios gali padėti išsaugoti sveiką širdį ir smegenis.

Šiose kryžmažiedėse daržovėse taip pat gausu maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminai A, C, K, folio rūgštis, skaidulos ir kalis, kurių reikia, kad organizmas gerai funkcionuotų, rašo "Eatingwell". Brokoliai ypač naudingi mažinant cukraus kiekį kraujyje.

Dėl mažo angliavandenių kiekio ir skaidulų, kurios lėtina virškinimą, brokolių valgymas turi minimalų poveikį cukraus kiekiui kraujyje.

Tyrimai rodo, kad brokoliai gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje, jei vartojami reguliariai ir ilgą laiką.

Sulforafanas - kryžmažiedėse daržovėse randamas sieros turintis junginys, suteikiantis joms būdingą skonį ir kartumą - gali padėti kontroliuoti padidėjusį cukraus kiekį kraujyje ir atsparumą insulinui bei sumažinti oksidacinį stresą, kuris pažeidžia kraujagysles.

Brokolių vartojimas yra dar vienas būdas išvengti dehidratacijos žmonėms, turintiems aukštą cukraus kiekį kraujyje, pažymėjo diabeto specialistė Angelina Banuelos-Gonzalez.

Ji paaiškino, kad, padidėjus cukraus kiekiui kraujyje, taip pat kyla dehidratacijos pavojus, nes dėl padidėjusio cukraus kiekio kraujyje dažniau šlapinamasi.

Brokoliuose yra 90 proc. vandens, todėl šviežių vaisių ir daržovių, tokių kaip brokoliai, valgymas taip pat gali padėti išvengti dehidratacijos.

Vis dėlto mitybos specialistai pažymėjo, kad brokoliai naudingi ir švieži, ir šaldyti.

JAV žemės ūkio departamento duomenimis, jei perkate šviežius brokolius, šaldytuve jie išsilaiko nuo trijų iki penkių dienų. Taip pat nebijokite šaldytų brokolių. Nuskinti jie greitai užšaldomi, todėl išsaugomi visi vitaminai ir mineralai.

Ši daržovė gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Brokoliai taip pat naudojami siekiant išvengti žarnyno ligų ir širdies priepuolių.

Taip pat ši daržovė gali sulėtinti organizmo senėjimo procesus ir ilgiau išsaugoti jaunystę. Visa esmė ta, kad ši daržovė gali užkirsti kelią su amžiumi susijusių ligų, kurios daro pražūtingą poveikį žmogui ir gerokai sutrumpina gyvenimą, vystymuisi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder