Garsus virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalijo greitu gardžių ir sočių carbonara makaronų receptu. Jo sukurtą šių spagečių versiją galima pasigaminti vos per 15 minučių ir jai nereikia daug ingredientų.
"Gaminsime spagečius carbonara - klasikinį itališkų makaronų patiekalą. Sūris, šoninė, kaip galima to nemėgti? Noriu pateikti, mano nuomone, autentiškiausią receptą, o jums reikės tik penkių ingredientų", - jo žodžius citavo "Express".
Jam paruošti reikės:
- rūkytos šoninės - 80 g;
- spagečių - 300 g
- parmezano - 50 g;
- kiaušinių - 2 vnt.
- česnako - pagal pageidavimą
Gaminame:
- Pirmiausia makaronus išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje.
- Tuo metu nedideliais gabalėliais supjaustykite šoninę ir sudėkite ją į šaltą keptuvę. Palaipsniui kaitinant išsiskirs riebalai.
- Į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką.
- Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius ir sutarkuokite sūrį.
- Kai šoninė iškeps, išimkite česnaką ir išjunkite ugnį. Į keptuvę reikia sudėti virtus makaronus ir dalį vandens, kuriame jie virė.
- Taip pat supilkite kiaušinių masę ir išmaišykite. Reikia, kad keptuvėje susidarytų tirštas padažas, kuris visiškai susimaišytų su makaronais.
- Jei norite, papuošimui galite sutarkuoti šiek tiek papildomo sūrio.
Skanaus!
Rašyti komentarą